Winthrop, Washington

Winthrop Washington Aan de noordkant van Methow Valley ligt het dorpje Winthrop, dat vooral bekend staat om het Old West-uiterlijk en de oudste legale saloon van de staat. In de omgeving vind je natuurparken, zoals het North Cascades National Park en het Okanogan National Forest. In de winter kun je gebruikmaken van de meer dan 150 kilometer aan langlaufpaden. Verder kun je er naar hartelust klimmen, wandelen, mountainbiken en raften.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wild West

Winthrop staat vooral bekend om het Wild West-thema waarin de gebouwen in de stad gerestaureerd zijn. Dit maakt het een populaire toeristische bestemming. Het uiterlijk van de stad is geïnspireerd op dat van de stad Leavenworth, ook in Washington, wat op zijn beurt was gebaseerd op Solvang in California.

Winthrop Washington

Buitensportactiviteiten

’s Winters zijn Winthrop en omgeving een populaire langlaufbestemming met meer dan 130 kilometer aan routes. In de zomer kun je er bergbeklimmen, wandelen, mountainbiken, raften, paardrijden, jagen en vissen. Ook het North Cascades National Park is een uitgelezen plek voor wie er op uit wil trekken.

North Cascades, Washington

Festivals

Regelmatig worden er festivals georganiseerd in het plaatsje, zoals het Winthrop Rythm and Blues Festival of straattheater. Ook zijn er galeries te vinden. In Winthrop vind je bovendien de oudste legale saloon in Washington: de Three Fingers Jack Saloon.

Feiten

Staat Washington
County Okanogan
Oppervlakte 2,3 km²
Hoogte 539 meter
Inwoners 400
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Winthrop ligt ten oosten van het Cascadesgebergte, in de regenschaduw. Dit betekent dat er betrekkelijk weinig neerslag valt in dit gebied. ’s Zomers is het er erg droog en warm. De maximumtemperatuur ligt rond de 30 graden Celsius. ’s Winters is het er koud. De temperatuur ligt dan tussen het vriespunt (overdag) en 10 graden onder nul ('s nachts).

Geschiedenis

Van oudsher leefden indianenstammen in het gebied waar Winthrop ligt. Ze woonden langs de Methow-, Twisp- en Chewuchrivieren. De eerste Europese kolonisten die het gebied bereikten, waren pelsjagers in de negentiende eeuw.

Toen in de lente van 1868 goud werd ontdekt in de omgeving van het huidige Winthrop lokte het de eerste blanke kolonisten naar het gebied. Een van deze mensen was Guy Waring, die in 1891 bij de vertakking van de Chewuch- en Methowrivieren ging wonen in een huis dat 'the Castle' genoemd werd. Dit is nu het Shafer Museum. Waring wordt gezien als de stichter van het dorp, hoewel de plaats is genoemd naar Theodore Winthrop. In 1893 vond er een grote brand plaats die vrijwel de hele stad verwoestte. Deze werd echter meteen weer opgebouwd.

Tegen 1915 waren de meeste mijnen in het gebied gesloten. Toen in 1972 de State Highway 20 werd aangelegd, begonnen verscheidene zakenmensen plannen te maken voor de reizigers die langs de stad zouden komen. Ze besloten de stad te restaureren en een western-thema mee te geven.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan