Osoyoos, British Columbia

Osoyoos Osoyoos ligt in een droog gebied met veel wijngaarden en is een van de belangrijkste fruitteeltgebieden van Canada. Er worden vooral veel zachte vruchten geteeld, zoals perziken en kersen. Het landschap zorgt samen met de bouwstijl van de huizen voor een mediterrane uitstraling. Het water in Osoyoos Lake is het warmste van heel Canada (in de zomer 24 graden) en daarom zeer geschikt voor zomerse activiteiten. De flora en fauna hebben zich aangepast aan het voor Canada warme klimaat. Je vindt er kolibries, ratelslangen, schildpadden, coyotes en cactussen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Osoyoos Lake

Op de grens van Amerika en Canada ligt Osoyoos Lake. Hayes Point Provincial Park, dat een smalle landtong in het meer omvat, is vanwege het warme water en de zandstranden een geliefde recreatiebestemming. Een leuke manier om de omgeving te verkennen is via de International Biking and Hiking Trail, die bij het noordelijke eind van het meer begint. De route (18 km one-way) doorkruist de zuidelijke Okanagan Valley en volgt de oevers van het Okanagan River Canal. Onderweg passeer je enkele wijnmakerijen.

Osoyoos Lake

Spotted Lake

Een bijzondere bezienswaardigheid in de omgeving van Osoyoos is Spotted Lake, dat rijk is aan allerlei mineralen als magnesium, calcium en natrium. In de zomer verdampt het water en blijven de mineralen achter in de vorm van poelen. Elke poel (of ‘vlek’) heeft een eigen kleur, afhankelijk van de soort mineralen en de concentratie ervan. Eeuwen geleden dichtten indianen helende krachten aan het meer toe. Het is niet toegestaan de oevers van het meertje te betreden, maar vanaf de omheining heb je een prachtig uitzicht. Spotted Lake ligt tien kilometer ten noordwesten van Osoyoos.

Spotted Lake

Wijngaarden en fruitteelt

Osoyoos ligt in een droog gebied met veel wijngaarden en is een van de belangrijkste fruitteeltgebieden van Canada. Er worden vooral veel zachte vruchten geteeld, zoals perziken en kersen.

Osoyoos

Nk'mip Desert Cultural Centre

In het tweede museum, even ten oosten van Osoyoos, staan naast de lokale flora en fauna de geschiedenis, legenden en cultuur van de Okanagan First Nations centraal. In de zomer vind je er bovendien een gereconstrueerd dorpje en zijn er rondleidingen en demonstraties met ratelslangen. In de souvenirwinkel zijn inheemse sieraden, kunst, kleding en boeken te koop.

Nanaimo British Columbia

Osoyoos Desert Centre

Er zijn twee musea die helemaal in het teken staan van het warme klimaat van Osoyoos. Het eerste is het Osoyoos Desert Centre, waar de natuur van de zuidelijke Okanagan-regio aan bod komt. Bekijk de tentoonstellingen, de inheemse plantentuinen en wandel door de Canadese ‘woestijn’. Het centrum is geopend van eind april tot begin oktober.

Osoyoos

Desert Model Railroad

Dit is het Canadese Madurodam, met 1.800 kleine huisjes en 20.000 handgeschilderde poppetjes. Door het tot in de details vormgegeven landschap rijden veertig computergestuurde treinen.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan