Zoek het hoger op ga luchtballon varen

Het is heerlijk om met een auto of camper door Amerika en Canada te trekken, maar heb jij er weleens aan gedacht het hoger op te zoeken? En dan bedoel ik niet met een vliegtuig of helikopter, maar met een voertuig (bijna) helemaal vrij van ramen en geluid. Zweef boven een bruisende stad of fascinerend landschap in een luchtballon!

Welkom in de hete luchtballon hoofdstad: Longview, Texas

Wanneer je in Longview de lucht in gaat kijk je je ogen uit! Je zweeft over Lake Cherokee, dichte dennenbossen, maar ook over weiden met de beroemde longhorns. Bijzonder hoogtepunt is het jaarlijks terugkerende kleurenfestijn ‘Great Texas Balloon Race’, gehouden in juli. Tijdens het festijn kunnen ballonpiloten aan diverse races mee doen, ze moeten bijvoorbeeld over een boot varen en een rubber eendje erin mikken. Wanneer de nacht valt stijgen ongeveer 80 ballonpiloten op tijdens de populaire ‘Evening Balloon Glow’ om dichter bij de sterren te komen. Een waar spektakel!

Luchtballonnen

Ballonvlucht over pretparken: Orlando, Florida

Rol je bed uit nog voor de zon opkomt en bereid je voor op een geweldige ballonvlucht. Met het perspectief van een vogel glijd je over Walt Disney World, Universal Studios, sinaasappelboomgaarden, bossen, rivieren en veel meer. Misschien zie je ook wel wilde dieren in het ochtendgloren. Geniet van de warme ochtendzon op je huid en het prachtige uitzicht.

Orlando van bovenaf

Alle mieren verzamelen: Las Vegas, Nevada

Wat staat er op jouw lijstje wanneer je Las Vegas bezoekt? Kijken of je een geluksvogel bent in het casino, de bijzondere gebouwen bewonderen of je vermaken tijdens een spetterende liveshow. Kies voor de kers op de taart en vlieg tijdens zonsopgang met een luchtballon over de Strip. Onder je lopen de bezoekers in alle hectiek als mieren door elkaar, terwijl jij in alle rust (en gefascineerd!) vanuit jouw luchtballon de Strip kunt bewonderen. Ook kun je uitkijken over de uitgestrekte woestijn en misschien zie je op een heldere dag Red Rock Canyon of Lake Mead wel liggen.

Luchtballon varen in Nevada

Vlieg boven een indianenreservaat: Monument Valley Tribal Park, Arizona

Zweef met een luchtballon over het cowboylandschap van Monument Valley en krijg het ultieme Wild West-gevoel. De zandstenen rotsformaties in dit gebied zijn prachtig, zeker vanuit de lucht! Je vliegt onder andere over het Tribal Park dat in indianenreservaat Navajo Nation ligt.

Monument Valley

Oogverblindend rood vanuit de lucht: Arches National Park, Utah

De vele prachtige bogen torenen hoog boven jou uit wanneer je door Arches National Park loopt. De opkomende zon kleurt de bogen oogverblindend rood. Je mond zakt open van bewondering en je vraagt je af hoe dit er vanuit de lucht uitziet. Treed aan boord van een luchtballon! Vlieg over het grillige landschap en houd je fotocamera zeker bij de hand. Helemaal in de wolken stap je een tijdje later uit jouw luchtballon en aard je weer met de rode stoffige grond van Utah.

Luchtballon varen Utah

Indrukwekkende rotsformaties van bovenaf: Rocky Mountain National Park, Colorado

Laat je meevoeren door de wind en waardeer in alle rust het landschap van het Rocky Mountain National Park. Zweef over de indrukwekkende rotsformaties en neem de grootsheid in je op. Zie de zon glinsteren op de prachtige wateren en spot wildlife vanuit de lucht.

Luchtballon varen

De stad kleurt oranje: Ottawa, Ontario

Verken vanuit een luchtballon de hoofdstad van Canada, Ottawa. Deze unieke ervaring kun je beleven tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Klauter in de mand en wanneer de ballon ‘lichter dan lucht’ is stijgen jij en je gezelschap op. Geniet van de adembenemende uitzichten over het stedelijke Ottawa en het omliggende gebied.

Luchtballonen

Luchtballon hoofdstad van de wereld: Albuquerque, New Mexico

Door de perfecte luchtkwaliteit voor ballonvaren, is Albuquerque een zeer geschikte plek om de lucht in te gaan. Daarbij organiseren ze meerdere evenementen per jaar. Wil jij de lucht zien vullen met 500 kleurrijke luchtballonnen? Reis dan in oktober af naar het jaarlijkse Albuquerque International Balloon Fiesta. In de film Into Nature’s Wild kun je zien hoe ze de lucht in gaan en de hemel kleur geven.

Luchtballonen

Waar de wind waait...

Uiteraard waait de luchtballon met de wind mee en kan de route afwijken van bovenstaand. Je wordt hoe dan ook een ervaring rijker!

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan