Reizigersbeurs 2019

door Onze redactie do 4 apr. 2019 8:55

In het weekend van 23 en 24 maart 2019 organiseerden wij alweer de zesde editie van de Reizigersbeurs. Deze beurs voor en door reizigers vond dit jaar voor de tweede keer plaats in onze eigen belevingsruimte in Zwolle. Met als kers op de cowboy-taart: de splinternieuwe Saloon. In totaal kwamen er meer dan 1400 reizigers langs om informatie en tips in te winnen over hun geplande reis naar Amerika of Canada.

Reizigersbeurs Tioga Tours 2019
Reizigersbeurs Tioga Tours 2019 Reizigersbeurs 2019

Van reizigers voor reizigers

Laten we beginnen met de allerbelangrijkste adviseurs in dit weekend: de reizigers. Zonder het enorme enthousiasme van onze standhouders kunnen wij geen Reizigersbeurs organiseren! Twintig stands werden bemand door ervaren Amerika- en Canada-gangers. Hele fotoboeken, vlaggen en zelfs kleding werd meegenomen om de stand aan te kleden. Er waren diverse slideshows te bewonderen en het was urenlang druk bij de tafeltjes. Aan het eind van de dag waren de meeste standhouders behoorlijk schor. Onze dank is gigantisch en die van de vele bezoekers ook!

Reizigersbeurs Tioga Tours 2019 Reizigersbeurs 2019

Wie waren er nog meer?

Onze reisadviseurs stonden klaar voor bezoekers met praktische vragen over hun boeking. Op de zaterdag hadden we als extra partijen de professionals van Get Your Kicks on Route 66 en de mannen van AmericA Magazine. Ook werd er door Leo van Kints voor een volle zaal een presentatie gegeven over de Indianenvolken van Amerika. Op zondag was luchtvaartmaatschappij Air Transat van de partij en Visit Orlando, die ook een presentatie gaf. Voor reizigers richting Deep South was expert Martin Schäfer aanwezig. Hij schreef een boek over de Deep South en kon alles vertellen over de kleurrijke muzieksteden. Tot slot: zelfs het eten was American Style, dankzij de BBQ-mannen van Serious Hot Fools. De broodjes hamburger en pulled pork beginnen zo langzamerhand een begrip te worden...

Camper Tioga Tours Reizigersbeurs Tioga Tours

Alsof je er al bent: Camper, politiewagen en schoolbus

Natuurlijk was onze vertrouwde camper aanwezig op de campground. Hier konden bezoekers terecht met alle belangrijke vragen: hoe bevestig je een kinderzitje? Hoe groot is het bed achterin? Hoe hard kan de claxon? (Die laatste vraag kwam voornamelijk van onze jongste bezoekers, gepaard met de vraag: ''Met hoeveel personen passen we achter het stuur?''.) Op het terrein buiten stonden een echte Amerikaanse politiewagen én authentieke Amerikaanse Yellow Schoolbus te shinen. Op zondag kwam daar een prachtige klassieke Amerikaanse auto bij.

Reizigersbeurs Tioga Tours 2018

Presentaties over bestemmingen

Van West-Canada tot Florida, Newfoundland en Hawaii: reizigers konden diverse regiopresentaties bijwonen. De drukbezochte presentaties werden gegeven in twee grote zalen én een (nieuwe) kleine zaal. In deze kleine zaal draaide ook de video Reisvoorbereiding. Heb je deze gemist of wil je deze nog eens op je gemak terug kijken? Je vindt het op ons YouTube-kanaal. Hier bekijk je ook onze aftermovie van het evenement!

Reizigersbeurs 2019 Reizigersbeurs 2019

2020

In 2019 vond de Reizigersbeurs plaats op zaterdag 23 en zondag 24 maart. Meer informatie voor 2020 volgt. Houd onze site en de nieuwsbrief goed in de gaten!

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!