Reizigersbeurs 2017

Op zondag 19 maart 2017 was het zover: wij organiseerden alweer de vierde editie van onze Reizigersbeurs! De beurs vond voor de tweede keer plaats in het Gooiland in Hilversum waar we bijna 1500 Amerika- en Canadaliefhebbers verwelkomden.

Reizigersbeurs 2017

Van reizigers voor reizigers

'Voor én door reizigers' was het motto van deze dag. Ruim zestig ervaren Amerika- en Canadareizigers bemanden ruim dertig stands en vertelden (toekomstige) vakantiegangers graag over hun eigen reiservaringen. Ze beantwoordden vragen als ‘moet ik campings reserveren’ en ‘hoe werkt het met kinderstoeltjes’ tot 'welke excursies raad je me aan’.

De reizigers deelden enthousiast hun tips en lieten hun eigen fotoalbums, souvenirs en wegenkaarten zien. Sommigen namen zelfs een scherm of laptop mee om foto's en films te tonen. We willen alle standhouders heel hartelijk bedanken voor hun inzet en enthousiasme; zonder jullie was het nooit zo'n geslaagde dag geworden! Hopelijk zijn jullie allemaal bijgekomen van het vele praten en zien we jullie volgend jaar weer terug.

Reizigersbeurs 2017

Reisadvies

Voor wie meer informatie wilde over zijn/haar boeking of reisplannen, stonden onze reisadviseurs klaar. Ook luchtvaartmaatschappij Air Transat was van de partij, net als Amerikafans USA4ALL en Nanai, die alles weten over Noord-Amerikaanse indianen en waar je ze kunt ontmoeten. Bij Maple & More kon je terecht voor Canadese lekkernijen als Maple Leaf Syrup, terwijl Visit Oregon/Portland goede reistips gaf aan Wie is de Mol-fans.

Reizigersbeurs 2017

Camperlife

Op het plein voor Gooiland kon je een voorproefje krijgen van het echte camper life. Zo kon je even achter het stuur kruipen van de truck-camper van Fraserway en ervaren hoe een ‘cab over’ nu eigenlijk ligt in de C-25 van Cruise America. Ook de Amerikaanse politiewagen (inclusief zwaailicht en sirenes!) trok veel bekijks.

Reizigersbeurs 2017

Drukbezochte presentaties

De presentaties waren razend populair en de meeste waren dan ook vooraf volgeboekt. In totaal werden er tien presentaties gegeven, verdeeld over twee filmzalen. Zo werden de presentaties over de hoogtepunten van Zuidwest-Amerika en West-Canada druk bezocht, maar ook presentaties over minder bekende gebieden als The Deep South & Florida en New England zaten vol.

Reizigersbeurs 2017

2018

Het succes van de Reizigersbeurs willen we ook in 2018 voortzetten. De precieze datum en locatie weten we nog niet; houd onze site en nieuwsbrief goed in de gaten!

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan