Onze redactie

Tioga heeft een eigen redactie, voor zowel Tioga Tours als ViaTioga. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van onze magazines, infoboeken en webteksten, maar zij bloggen ook. Lisa Huis in 't Veld, Elske Oldeboer en Marnix Smalbil zijn dagelijks op zoek naar interessante verhalen, bijzondere bezienswaardigheden en opmerkelijke nieuwtjes over onze bestemmingen.

Blogs van Onze redactie

Reizigersbeurs 2018

Tue 27 Mar 2018 19:55

Na het grote succes van voorgaande jaren organiseerden we op zaterdag 24 én zondag 25 maart alweer onze vijfde editie van onze Reizigersbeurs. Deze beurs voor en door reizigers vond dit jaar voor het eerst plaats in onze eigen belevingsruimte in Zwolle. In totaal kwamen er meer dan 1200 reizigers langs om informatie en tips in te winnen over hun geplande reis naar Amerika of Canada.

Vogels spotten in Noord-Amerika

Wed 4 Oct 2017 15:05

Voor vogelvrienden Bernard en Joke van Doormaal is een reis niet compleet zonder het spotten van vogels. Dus toen ze hun reis door Noord-Amerika uitstippelden, zochten ze meteen uit welke vogels ze waar konden verwachten. Tijdens hun vakantie trokken ze er op uit om die vogels met hun camera vast te leggen. Bernard: “Deze reis door Noord-Amerika is voor vogelspotters de moeite waard! Dit zi

Kleine camper huren in Amerika

Thu 14 Sep 2017 19:50

Als je aan Amerikaanse campers denkt, denk je misschien aan gevaartes zo groot als een vrachtwagen met slide-outs. Maar wist je dat je ook compacte, kleurrijke en wendbare kleine campers kunt huren in Amerika? Deze buscampers of minivans kun je niet alleen makkelijk parkeren, je kunt er ook mee kamperen op de mooiste plekken. Ze zijn allemaal uitgerust met een keukentje en een comfortabel b

Winnaars fotowedstrijd 2017

Sun 3 Sep 2017 11:00

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen: onze fotowedstrijd! We vroegen iedereen die het afgelopen jaar met Tioga Tours een reis maakte door Amerika of Canada om zijn mooiste vakantiemomenten vast te leggen en toe te sturen. We ontvingen talloze schitterende inzendingen. Dit zijn wat ons betreft (in willekeurige volgorde) de winnaars van onze fotowedstrijd 2017!

Tips voor je autoreis

Sat 19 Aug 2017 8:19

Tips voor een onbezorgde autoreis door Amerika of Canada. Van handige tips voor onderweg (koop een koelbox/koeltas) tot dingen die je vooraf kunt regelen om je reis voorspoedig te laten verlopen, zoals een goed navigatiesysteem.

Kosten rondreis Amerika en Canada

Sun 23 Jul 2017 10:00

Je hebt gespaard en je rondreis door Amerika of Canada is geboekt. De vakantie kan beginnen! Met welke kosten moet je ter plekke nog rekening houden? In deze blog geven we je een indruk, gebaseerd op een camperreis door West-Amerika. Hierdoor krijg je een algemene indruk van de kosten die je ter plekke nog maakt tijdens een rondreis door Amerika of Canada. De kosten zijn indicaties en versc

Bagage vertraagd of beschadigd

Thu 13 Jul 2017 10:00

Je hebt zorgvuldig je koffer ingepakt en staat na een lange vlucht te wachten bij de bagageband. Tot je schrik zie je dat iedereen verenigd is met zijn bagage, maar jouw koffer is er niet bij. Gelukkig komt dit bijna nooit voor, maar wat moet je doen als je bagage kwijt of beschadigd raakt tijdens de vlucht?

Alternatieven voor Wells Gray

Mon 10 Jul 2017 19:20

Deze blog is verouderd. Voor meer informatie over Wells Gray, kijk hier. Wells Gray Provincial Park is tijdelijk afgesloten voor publiek. Dit is omdat er in British Columbia momenteel bosbranden zijn. Het is uitsluitend een voorzorgsmaatregel: er is geen brand in het park. Erg jammer natuurlijk, als je dit watervalpark graag wilde bezoeken. Gelukkig zijn er andere opties om te genieten

Tioga Tours verhuist

Fri 23 Jun 2017 10:00

Vechten om een bureau en dringen bij de wc’s: het hoeft niet meer! Omdat we na twaalf jaar uit onze jas zijn gegroeid in Sint Jansklooster, zijn we in het weekend van 23-24 juni verhuisd naar een prachtig pand in Zwolle!

Tips voor een lange vlucht

Thu 8 Jun 2017 10:00

Vliegen naar Amerika of Canada duurt lang. Naar Vancouver ben je 9,5 uur onderweg; San Francisco is nog een uurtje verder. Films en series verzachten het leed, maar hoe wapen je je het beste tegen een lange vlucht?

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan