Winnaars fotowedstrijd 2017

door Onze redactie zo 3 sep. 2017 11:00

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen: onze fotowedstrijd! We vroegen iedereen die het afgelopen jaar met Tioga Tours een reis maakte door Amerika of Canada om zijn mooiste vakantiemomenten vast te leggen en toe te sturen. We ontvingen talloze schitterende inzendingen. Dit zijn wat ons betreft (in willekeurige volgorde) de winnaars van onze fotowedstrijd 2017!

Cathedral Rock in Sedona, Arizona

Sedona

"Op de verjaardag van mijn man zijn we rond 17.00 uur naar boven gelopen om op Cathedral Rock de zonsondergang te bekijken. Op de foto staat onze 19-jarige zoon. Hij laat zien wat het fantastische uitzicht je voor gevoel geeft: vrijheid en ruimte. We hebben er wel honderd foto's gemaakt."

Boujou Nix, Voorschoten

Badlands National Park, South Dakota

Vogel

"Wij zijn vogelvrienden en de reis die wij gemaakt hebben, zou niet compleet zijn zonder vogelwaarnemingen en het maken van vogelfoto's. Voorafgaand aan de reis hebben wij informatie gezocht welke vogels wij in het gebied konden verwachten. Slechts zeer summiere gegevens waren beschikbaar. Geen boeken of verdere publicaties. Na onze reis hebben wij een Engelse uitgave van een vogelencyclopedie gekocht om te achterhalen welke vogels wij hebben gefotografeerd. Op de foto staat een Towhees Articus Great Plains gefotografeerd in Badlands National Park, South Dakota. "

Bernard en Joke van Doormaal, Texel

Canyonlands National Park, Utah

Canyonlands National Park, Utah

"Een jaar geleden wisselde ik op mijn werk van kamer. Op de PC op de nieuwe kamer stond de Mesa Arch op het bureaublad. Een mooiere voorbereiding op onze USA reis kun je je toch niet voorstellen! Afgelopen juli zijn we om 5 uur in de ochtend het hotel uit geslopen om de autorit van 50 minuten naar de Arch te maken. Wat een rust onderweg. Eenmaal aangekomen blijken we niet de enigen te zijn. De nodige statieven stonden opgesteld. Maar het is gelukt om mijn bureaublad vast te leggen met de camera! Voortaan kan ik iedere werkdag naar mijn eigen versie kijken!"

Evert Jan Slootweg & Neske Pels

Banff National Park, Alberta

Banff National Park, Alberta

"Moraine Lake is zo’n moment in je vakantie dat de tijd even stil lijkt te staan. Je staart naar het meer, de bergen en voelt de zon heerlijk op je huid. Hier kun je uren zitten en de prachtige natuur volledig tot je nemen. Nog mooier om hier samen van te kunnen genieten."

Berber van den Berg & Joost Rozema, Heerenveen

Manning Provincial Park, British Columbia

Manning Provincial Park, British Columbia

"Ik heb deze foto gemaakt tijdens een van onze eerste wandelingen in Canada. Dit was bij het Lightning Lake. Bij het zien van de weerspiegeling van de bergen in het water, wist ik dat ik dit moest vastleggen. Draai de foto maar eens om!"

Frank van Eijk, Nootdorp

Chilkoot Lake, Alaska

Chilkoot Lake, Alaska

"Een prachtige zonsondergang met opkomende mist en een eenzame kanoër op het Chilkoot Lake, Alaska. Even later verschenen er nog drie Grizzly's aan de andere kant van de rivier. Een geweldig begin van onze roadtrip!"

Dirk Willem & Jeanine Kwant, West Souburg

Nog meer foto's?

Volg ons op Facebook of Instagram. Daar plaatsen we de komende tijd nog meer inzendingen. Dit waren de winnaars van vorig jaar.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Volgend jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan