From Colorado to New Mexico

Door Gerald en Marja go West - 24-09-2022 05:25

Donderdag 22 sep 22

Alamosa in Colorado lijkt ons kwa weer weinig geluk te brengen. Aankomen in de stromende regen en wakker worden met zware wolkenluchten. Zoals al eerder gezegd moet je niet kijken op een paar mindere dagen. Na ons ontbijt eerst op pad naar Nationaal Park The Great Sand Dunes, ongeveer een half uurtje rijden. Het is nog droog maar we vragen ons af voor hoe lang. The Great Sand Dunes is best bijzonder want eigenlijk uit het niets doemen er in de verte enorme zandduinen voor je op. Hoe dichter je bijkomt, hoe imposanter het wordt. Eigenlijk zou de blik nog veel mooier kunnen zijn maar ons is blijkbaar bewolking en wat gemiezer gegund. Toch krijg je een goede indruk van dit nationaal park. Eenmaal uit de camper begon het toch wat harder te regenen maar desondanks zijn we er toch een stuk naartoe gewandeld. We hebben wat foto's gemaakt en besloten de wandeling naar boven maar af te blazen. 

Door dan maar via Alamosa in de richting van New Mexico en onze eindbestemming vandaag Taos. Een stadje vol van cultureel erfgoed. Langzaam maar zeker werd het droog onderweg en de vergezichten weer spectaculair. Eenmaal de staats grens overgestoken werd ons een prairie achtig landschap voorgeschoteld. Eindeloze vergezichten met links en rechts wat huizen of iets wat daarvoor moet doorgaan en vooral veel, heel veel rommel om de deur. Je verbaasd je er telkens weer over hoe de bewoners daarin kunnen leven. Blijkbaar interesseert het ze niets want je ziet het overal. Oude auto's en andere rotzooi die kris kras op hun grond stuk worden neergezet.

Toen we in de buurt kwamen van Taos was daar ineens vanuit het niets de Rio Grande Gorge Bridge. En dat noem ik nog eens spectaculair. Je ziet het pas als je er overheen rijdt. Een hele diepe kloof uitgesleten in het landschap door de Rio Grande rivier. Een machtig gezicht. We besloten te stoppen om een paar mooie foto's te maken en dat is gelukt. Je kijkt zover de diepte in dat het voor degenen met hoogtevrees best wel een uitdaging is om over de brug te lopen. Er zijn enkele uitkijkpunten gemaakt waar je een heel mooi beeld krijgt van de diepte. Ook zijn er apparaten neergezet die mensen met suïcidale neigingen moeten weerhouden van een sprong in het diepe. Kortom een bijzondere ervaring.

Aangekomen in Taos zijn we doorgereden naar het Visitor Center voor wat informatie. Op basis daarvan besloten om Taos Pueblo, een indianen nederzetting, te bezoeken. Het dorpje staat op de wereld erfgoedlijst. De bewoners geven hun oorspronkelijke leefstijl niet op en houden vast aan hun tradities. Bijzondere woningen, vriendelijke mensen die zo horen wij, afhankelijk zijn geworden van het toerisme. Overal in de nederzetting zijn door hun zelf gemaakte attributen te koop. Het is leuk om er rond te lopen, de huizen van binnen te zien, te kijken hoe ze leven en misschien nog iets te kopen. Toen we terug waren bij de camper begonnen de donkere wolken een stevige bui te produceren en hebben we besloten om ons te installeren op de camping. Dit keer Taos Valley RV Park. Een keurig verzorgde campground aan de rand van Taos. Na een lekkere avondmaaltijd hebben we nog een tijdje gelezen en daarnaast ons bed weer opgezocht. Morgen keren we weer terug in Colorado. Dan staat Durango op het programma. We willen een treinreis maken met de Cascade Canyon Express. Daarover later meer.

 

 


 

 

 

Reacties

René en Ilonka Go South 24-09-2022 07:42 {{button-66558}}

Ja helaas het weerklank niet altijd meezitten als je een volle maand rondtoert.
Maar desondanks maken jullie er toch wel iets van.
Ben benieuwd naar de treinreis welke jullie voor ogen hebben.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan