Bryce Canyon National Park de overtreffende trap

Door Gerald en Marja go West - 12-09-2022 05:21

Zondag 11 sep 22

De dag waarop we ons zo lang verheugd hebben is aangebroken. In de planning van deze reis kom je mooie, hele mooie, schitterende plekken tegen maar er is ook een overtreffende trap. Met wat nog komen gaat hadden we vandaag een weergaloze te pakken. Tegen tienen hebben we de park shuttle gepakt. We zijn uitgestapt bij Inspiration Point. 
Onze bus driver, een gepensioneerd militair, bleek een vlotte prater en vriendelijke verteller. Hij inventariseerde al snel welke mensen in de bus waren gestapt. Op zo'n moment realiseer je je nog eens welke plek we aandoen. Amerikanen (niet zo verrassend), Brazilianen, Italianen, Fransen, Indiërs, Duitsers en een stel Nederlanders wilden allemaal hetzelfde, de prachtige natuur van Bryce Canyon National Park bewonderen. De shuttle service is een uitkomst voor als je een grote camper bij je hebt zoals wij. De camper blijft op zijn plek en wij konden vlak voor Ruby's RV park opstappen. 

We hadden ons voorgenomen een wandeling over de Rim te maken om daarna af te dalen tussen de hoodoos. Op advies van de chauffeur zijn we uitgestapt bij Inspiration Point. Van daaruit kun je een mooie, niet al te zware, wandeling maken naar Sunset Point. De verwachte wandel tijd werd ingeschat op een half uur maar gelet op de prachtige uitkijken op de route zou dit zo maar een uur kunnen worden. Inspiration Point is een werkelijk fantastisch uitzichtpunt. Ik overdrijf niet wanneer ik schrijf dat hier alle beauty van deze prachtige omgeving bij elkaar komt. Emoties komen bovendrijven en die leveren vochtige ogen op. Wat kent onze wereld toch bijzondere plekken. De Rim Walk is best wel oppassen geblazen. Constant steile afgronden naast je en daar wil je niet in glijden. Wat hebben we hier veel mooie foto's geschoten.

Bij Sunset Point aangekomen hebben we ons even opgeladen voor de Navajo Loop Trail. Een 4 kilometer lange wandeling die tot op de bodem van de Canyon loopt om daarna weer stijl omhoog te gaan tot het vertrekpunt. De informatie van het Visitor Centre omschrijft de wandeling als "fairly strenuous". Een relatief milde omschrijving als je overal mensen tegen komt die heftig zweten en bijna achter de adem zijn. We hebben ons voorgenomen om het rustig aan te doen en alle tijd te nemen voor het maken van mooie plaatjes. Aan het begin van de trail kun je een keuze maken. Je loopt hem via de two bridges of via de wall street. Wij zijn begonnen aan de daling via de bridges en dat bleek een goede keuze. De heftige daling brengt je langzaam tussen de hoodoos die we in al zijn pracht al konden bewonderen vanaf de verschillende Points. Als je er dan eenmaal tussen loopt is het zeer indrukwekkend om de prachtige vormen van dichtbij te kunnen zien. De klim via de Wall Street was pittig maar te doen. We hebben voldoende rustpauzes genomen en veel water gedronken.

Eenmaal terug bij Sunset Point hebben we de shuttle terug genomen en zijn we uitgestapt bij het inmiddels 100 jaar oude Ruby's Inn. De mooie gift shop is een bezoekje waard. We hebben gelijk besloten er vanavond te gaan eten in Western Style. Vanaf het centrum van Bryce City bleek het nog een 20 minutes walk naar onze camper. Daar hebben we  nog even lekker rondgehangen en de plannen voor morgen doorgenomen. Omdat we naar Yellowstone willen maken we morgen een stevige rit tot de omgeving van Salt Lake City. We gaan overnachten in Antelope State Park aan het great Salt Lake.

Reacties

Rene en Ilonka 12-09-2022 08:17 {{button-66310}}

Wat een prachtige rood gekleurd landschap, super plaatjes met twee trotse mensen die dit verdiend hebben om zo met elkaar te genieten in dit oh zo mooie land.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan