Zion - 29 april 2022

Door Hulzinga'tjes on tour - 30-04-2022 23:55

Om half 8 vertrokken we vanuit Las Vegas richting de Valley of Fire. Al snel kwamen we in een donkerrood landschap met grote rotsen, die in de ochtend- en avondzon in brand lijken te staan. Miljoenen jaren geleden was dit gebied een zee, door verschuiving van de platen in de aardkorst kwam land omhoog. In 1935 werd dit gebied het eerste staatspark van Nevada. We stopten om wat foto’s te maken en reden daarna door naar Zion. 



Na een rit van ongeveer drie uur kwamen we aan in Zion. We hebben de camper geplaatst op de camping, vannacht overnachten we aan de Virgin river (bekend van de Netflixserie). Nadat we de campers geplaatst hadden zijn we richting de bushalte van de shuttlebus gelopen, die ons naar het Zion National Park zou brengen. Via de Zion Scenic Drive reden we richting the grotto, waar de mannen een lokaal gebrouwen biertje hebben gedronken. 

Rond 5 uur hebben we de bus richting het dorpje weer genomen. Hier hebben Senn en Milan een ijsje gegeten en hebben we nog wat boodschappen gehaald. Daarna zijn we naar de camping gegaan. Hier hebben we hamburgers op de barbecue gemaakt en hebben de jongens marshmallows geroosterd boven het kampvuur. Aan de andere kant van het riviertje liep toen plots een hert. Erg bijzonder! 

Terwijl de zon onderging achter de rotsen, hebben we een drankje gedronken aan de Virgin River. 

Morgenochtend vertrekken we vroeg (om 5:30 uur) richting Page. Want daar gaan we vroeg al de Antelope Canyon in!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan