Dag 25 Van Ucluelet naar Tofino op Canada Day!!!

Door Fritzel - 02-07-2019 03:20

Dag 25 Van Ucluelet naar Tofino op Canada Day!!!

Vanmorgen weer opgestaan, hoe verrassend maar dit keer geen zon zoals beloofd maar mistig en miezerig. Toevallig is het vandaag 1 juli en Canada Day, net zoiets als Koningsdag maar dan anders. Iedereen is vrij en er zijn parades en grote feesten en de mensen lopen verkleed met Canadese vlaggen enzo, tenminste dat hoorden wij over deze dag in de grote steden. Hier zagen wij drie vlaggen en agent Mike vertelde gisteren dat er een kleine ceremonie was waar hij acte de présence mocht geven een stukje Canada cake eten en klaar!! In Tofino was het helemaal anders zo vonden wij uit. Na het ontbijt werd het droog en wij op pad naar de 40 km verderop gelegen grote en toeristische plaats Tofino. Ik had op de kaart keurig een parkeerplek gevonden voor campers maar die weg was helaas afgesloten in verband met de festiviteiten…… Nou ergens anders een plekje waar we 4 uur mochten staan en NIET blijven slapen!! Oke, dan niet. Dus wandelden wij naar het festival terrein en daar was een skatebord wedstrijd aan de gang. En dat was leuk om even te kijken, hele kleine mannetjes maar ook volwassen kerels waren allemaal kunstjes aan het doen op hun skateboards. Ernaast was een markt met 5 kraampjes maar reuze leuk en kneuterig. Het dorp had een Mainstreet en haaks daarop 4 straten, de 1st, 2nd,   3th én 4th. Creatieve geesten in dat dorp haha. Eerst maar een kopje koffie bij Schooner (schoener en dat is een schip) en in de koffietent was een schip gevaren, erg leuk en gezellig. Heerlijke koffie en een overheerlijk amandelbroodje erbij, een goed begin. Toen langs allerlei souvenirs zaken en Native Canadian zaken (Indianen dus) heel erg leuk en geïnformeerd bij allerlei maatschappijen met watervliegtuigen omdat ons dat wel leuk lijkt. De prijzen vergeleken als échte Hollanders en we gingen vliegen om half vier omdat de mist dan waarschijnlijk weg was. Helemaal goed. Weer een leuk winkeltje in en mooie       T-shirts en die mevrouw zegt zijn jullie Nederlands, dus ik vraag hoe weet u dat? Was ze met een Nederlander getrouwd die ooit in Tofino op vakantie was, reuze leuk en in een andere winkel spraken mensen ons ook aan en die waren in 1970 geëmigreerd naar Canada. Zo ontmoet je nog eens mensen in dat grote dorp. Om de tijd te doden gingen wij maar weer bij het skate boarden kijken en dat was best leuk en dat die jongens én meisjes niet alles breken ….. ongelofelijk gewoon.

Toen weer naar het water lopen om te gaan vliegen maar er was vertraging, (het lijkt de NS wel) een vliegtuig moest een gewonde persoon ergens ophalen dus een half uurtje later waren we welkom. Nou maar weer wandelen en kwamen we bij een bouwproject en dan maar met een paar bouwers in gesprek en alle huizen zijn van hout, alles is prefab maar ze heien niet op de rotsen maar er gaan holle buizen in en die worden volgestort met beton. Zo leer je nog eens iets. En toen was het eindelijk 15:45 uur en kregen wij onze watervliegtuig luchtdoop. Het was superleuk, stijgen vanaf het water gaat eerst hobbelig en dan ineens vlieg je en zie je alle eilandjes en veel water, prachtige stranden en overal iets te grote en te luxe huizen. Erg mooi en een hele bijzondere ervaring. De piloot ging nog op zoek naar Walvissen maar ook die vieren Canada Day dus hadden een vrij dag, helaas. Maar dat mocht de pret niet drukken, we zagen vele surfers op de golven. Alweer helemaal leuk en nog een paar foto’s gemaakt ook maar eigenlijk wil je vooral kijken. Het landen ging een beetje bumpy maar best wel goed en was relaxed, het spannendste gedeelte was uit het vliegtuig klauteren ;-)

Toen maar weer terug en het vuurwerk in Tofino maar niet afgewacht hihi. Wij hadden alleen maar wat Bald Eagles zien zweven en verder niets maar op de weg terug weer een grote zwarte beer gezien, geweldig gewoon. Ik dacht ze zeggen wel dat er beren zijn maar die zijn ook met vakantie, maar ineens zagen we hem maar konden helaas niet stoppen dus mag iedereen ons geloven op ons woord (in mijn geval wel lastig geef ik toe maar ik typ dat ik er maar één zag en géén 6!!!) Gisteren toen we terugkwamen op de campground stond er een soort touringcar naast ons plekje en konden we weinig zien maar hadden wel schaduw (heb ieder nadeel niet een voordeel?) maar net toch maar een plaatsje opgeschoven en we hebben weer een riant uitzicht :-)

Gisteravond toen ik het vorige verhaal in café Het Rovernest ging uploaden omdat daar internet is, zag ik een auto met een geel kenteken, Nederlanders??? Bleken het inderdaad Nederlanders te zijn, pensionado’s, die zes maanden met de camper door Amerika en Canada gingen reizen en ze waren halverwege. Zo onwijs leuk en de camper hadden ze verscheept en iedere dag rijden ze 150 km en kampeerden erg vaak “wild” dus niet op een camping of zo en dat vonden ze geweldig. Dat wordt ons volgende project denk ik :-)

Vandaag zal ik jullie sparen door het verhaal niet te lang te maken en morgen gaan we weer op pad richting Victoria.

Tot later

 

Fritzel

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan