Dag 3 Van Calgary naar Banff

Door Fritzel - 10-06-2019 02:32

Dag 3 Van Calgary naar Banff

 

De dag van het ophalen van de camper, toen ik gisteren belde was de ophaaltijd 14:15 uur en we moesten nog van alles doen. Op tijd weer wakker, krantje lezen op mijn mobiel en wederom rustig en veel ontbijten en het was heerlijk!! Toen de spullen maar in de tassen doen en en rugzakken om en even naar het winkelcentrum, ze noemen het daar een Mall. Inmiddels was ik erachter dat ik mijn favoriete teva’s vergeten ben huil huil en nu maar twee paar schoenen en slippen bij mij had dus stress. Gelukkig was er in the Mall een mooie sportwinkel met erge mooie Adidas schoenen waar ik thuis ook al een oogje op had, en ze waren in de SALE!!! Dus heb ik ze gelijk gekocht hihi en Yvon wilde niet voor mij onderdoen dus zij kocht ook een mooi paar in de SALE. Toen maar even naar de Starbucks en de zon scheen ook al uitbundig dus heerlijk mensen kijken onder het genot van een kopje koffie. Het was inmiddels 12 uur geweest dus honger en camper halen dus even in de OneDollar shop (een Canadese Action) twee leuke Canadese bidons gekocht en daarna langs de Wendy’s, je krijgt toch honger van het winkelen.

Eindelijk konden we naar de camper winkel wandelen en krijgen iets vroeger dan gedacht een behoorlijk nieuwe camper mee, navigatie ingesteld, en op weg richting Banff. De rit verliep soepel en van een redelijk grote stad de prairie op en wat heuvel maar na een half uur doemden er grote bergen op onder de sneeuw. Het blijft een imponerend gezicht die majestueuze bergen te zien. Dan kom je ook nog langs een prachtig meer en je denkt Zó Is Canada bedoeld!!!

Het plaatsje Canmore ligt 20 km voor Banff en ik had daar een Safeway ondekt, dat is een soort Appie maar dan anders, dus ik de Highway no 1 af op zoek naar de Safeway, koffie en benzine. Ik kan hier kort over zijn, wat we zagen, zagen we te laat en het is lastig keren met zo’n  SRV wagen, dus richting Banff was Fritsje niet zo vrolijk L Toen Banff in, dat is een soort Zandvoort met mooi weer en de `tomTom stuurde mij overal heen behalve waar wij wilden. Ineens een supermarkt gevonden en ze hadden ook de oplichterprijs gewonnen, maar goed wij waren er blij mee. Het is een mini stadje maar toch reden we verkeerd maar ineens stonden er drie herten voor onze neus en dat was zooooo leuk dat we daarna ook per ongeluk bij onze camping terecht kwamen.

Een mooi plek met zicht op de bergen maar dat heb je al snel hier omdat er overal hoge bergen zijn!! Even een broodmaaltijd en toen even de bergen fotograferen, een keer of 40 toen een steile helling afgelopen en nog meer foto’s en ineens zien wij drie herten, toen nog drie, twee jonkies en het leek wel de complete hertenkamp, zo leuk!! Lopen hier gewoon in het wild :-)

Toen mochten we eindelijk slapen en het werd best koud en nog kouder dus ook even snel een extra deken gepakt en toen lukte het wel.

Het was een enerverende dag maar uiteindelijk was alles gelukt, op het tanken na J

Groeten Fritzel  

ps wegens het  gebrek aan internet komen er later nog foto's

Reacties

Kees H. 10-06-2019 13:17 {{button-57511}}

Ik zie een bijgesloten map van Soesterberg en Dierenpark Amersfoort🤔 Dussss beetje verwarring hier waar jullie zitten😂😂
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan