Dag 7 Van Banff naar Jasper, de dag van de superlatieven!!

Door Fritzel - 13-06-2019 06:04

Dag 7 Van Banff naar Jasper, de dag van de superlatieven!!

 

De dag begon al goed met een heldere lucht en een zonnetje wat op de huisberg scheen. De Elks lagen rustig in het gras en wij besloten zonder ontbijt, oke, wel koffie en een banaan en rijden maar. Even de camper volgooien, daar nog maar een beker koffie, en die zijn zo groot, bij ons kreeg je er een duikplank bij en een zwembroek om een rondje te zwemmen. Maar uiteindelijk reden wij op Highway nummero uno Banff uit en onderweg naar The Icefield Parkway, wat ze afkorten als Icefield prkwy, logisch toch.

Terwijl we aan het rijden waren zag Yvon een grote Elk met gewei, een meneer Elk dus die langs de rivier liep te scharrelen, geweldig en dat beloofde wat voor de rest van de dag.

In Lake Louise aangekomen rechtsaf waar we gisteren links gingen en daar reden we op de Prkwy. De mevrouw bij het controlehokje (om te kijken of wij een abonnement hebben voor alle parken) vroeg ik naar een bordje Peyto Lake maar zij zei, let op Bow Summit en daar is het. Logisch toch!!

Na twee kilometer een bordje Herbert Lake dus maar even kijken, we waren toch vroeg en wat was dat mooi, spiegelglad en bergen op de achtergrond, een mooi begin. Daarna doemde Helen Lake op en knipperlichtje aan en kijken en toen zagen we een auto stilstaan en de andere kant op fotograferen, de inzittenden dan en wat we daar zagen, een ZWARTE BEER!!! Zo gaaf en spannend en maar klikken en klikken en de zwarte beer trok zich nergens iets van aan en ging gewoon het bos in. Gelijk dat hij had maar TOP, ook nog wat foto’s van het Lake Helen gemaakt en het was prachtig. Maar we moeten door naar Peyto Lake. Na een kilometer of 40 verscheen een bordje met Bow Summit dus knipperen en richting parkeerplaats en de weg was zoooo slecht, Parijs Dakar zou op zo een weg worden afgelast!! Geparkeerd en ontbeten, zo leuk. En daarna 10 minuten steil bergop en er lag overal sneeuw en dan kom je bij een uitzicht op een meer in de diepte en dan ga je alleen maar lachen en klikken. Het lijkt niet echt, zooooooo blauw!!!! En die bergen op de achtergrond, GEWELDIG alweer. Ik nog dappere toeren uithalen om een mooiere foto te maken maar wederom iets te glad in de sneeuw en bijna op mijn gezicht gegaan. Terug richting parkeerplaats hadden een paar Amerikanen in de sneeuw verse pootafdrukken van een beer gezien …… Exciting!!! En we gingen weer door naar The Athabasca Glacier. Dan kan je met een bus met mega grote banden de gletscher op maar ook gewoon parkeren en een paar kilometer lopen richting de onderrand van de gletscher. Lekker goedkoop dus doen. Overal zie je borden staan met een jaartal begon met 1900 en dan zie je hoeveel meter de gletscher kleiner is geworden. Best heftig.

Toen we na de glacier weer reden zagen we een tegemoet komende auto met knipperlichten rijden en liep er een Coyote met een marmot in zijn bek, langs de prkwy, GEWELDIG !!!!

EN wij moesten weer door naar de Sunwapta Falls Die waren echt geweldig en het was er warm en na 100 meter de upper falls maar 2,5 km verder nog mooiere watervallen dus de paden op, de lanen in en het was de moeite waard!! Even wat drinken en door richting Athabasca Falls maar wij zagen weer auto’s met alarmlichten rijden dus stoppen en wat zagen we, weer een Zwarte Beer die langs de weg liep te scharrelen. Ik wilde nog een selfie met de beer maken maar dat mocht niet en de beer stak gewoon de weg over en scharrelde verder op zoek naar bessen enzo. Geen oude besjes gelukkig ;)

De Athabasca Falls weren mooi en spectaculair maar na zoveel moois word je bijna “ mooie natuur moe”  dus richting Jasper en vlak voor onze camping zagen we weer een meneer Elk maar iets jonger met een iets kleiner gewei maar wederom geweldig.

Bijna zou ik het vergeten maar we zagen nog een keer alarmlichten en toen liepen er overal Mountain Goats dus een soort Drenthse schaapskudde maar dan anders en vooral in de bergen, ze zagen er een beetje onverzorgd uit omdat ze van winter naar zomerjas gingen en dat was niet zo mooi :-(

De camping opgezocht een een plek zonder stroom en water maar vanmiddag en ter afsluiting van een prachtige dag stromend water vanuit de Hemel waar  de sluizen wijd werden opengezet maar een bijzonder einde van een superformiwelgigefabeltastische dag op de Icefield Prkway.

Morgen zal ná vandaag wel saai worden maar tot later

Fritzel

Reacties

Edith 13-06-2019 10:17 {{button-57613}}

Wat geweldig dat jullie zoveel beren gespot hebben.
Ik wacht na de vakantie op uitnodiging voor avondje dia's kijken ha,ha, ha......

Kees H. 13-06-2019 12:10 {{button-57615}}

En dat allemaal op 1 dag👍

Yolanda e Ria 13-06-2019 19:53 {{button-57629}}

Ik ben ook van de partij op de dia avond!

Yolanda e Ria 13-06-2019 20:08 {{button-57630}}

Wat een prachtige verhalen Frits. Zo leuk om te lezen!!

Yvonne 13-06-2019 20:12 {{button-57631}}

Frits beschrijft alles zo beeldend dat de foto’s (dia’s) alleen maar tegen kunnen vallen!

Maria Bentvelsen 14-06-2019 18:58 {{button-57670}}

Wat n belevenissen! Super hoor!
Leuk om zo n beetje mee te reizen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan