Whistler

Door Rob en Marian - 26-07-2018 06:09

25 juli

Vandaag moeten we een grote afstand afleggen. Ongeveer 6 uur rijden met pauzes ertussen dus een hele dag. Het komt vooral omdat er ook hoge bergpassen tussen zitten en dat kost tijd. Het is vermoeiend maar een prachtige route. Het is grappig want sinds Jasper NP komen we steeds een ander echtpaar tegen die ook ongeveer onze route rijden. We zagen ze voor het eerst in de wasserette, later die dag bij een meertje toen hebben we een praatje gemaakt. Een dag later onderweg naar Well's Gray en nu weer 2x op een rustplaats op weg naar Whistler. Het laatste stuk rijden ze achter ons, zij hebben namelijk geen campings geboekt en ze gaan het bij die van ons proberen. Helaas die zit vol. We nemen afscheid en zij gaan verder zoeken.

Wij legen onze tanken maar blijven niet staan, het is tegen vijfen en we hebben bedacht dat we na deze lange dag lekker uit eten gaan dus rijden we naar het stadje Whistler. We parkeren op het allerlaatste rv plaatsje die er is en lopen op goed geluk het centrum in. Het is er heel gezellig. Het is geheel autovrij en waarschijnlijk aangelegd naar aanleiding van de Olympische winterspelen in Vancouver in 2010. Hier was namelijk het hele ski-gebeuren.

Veel winkeltjes en restaurants met terrasjes. We vergelijken wat en dan kiezen we wat er gezellig uitziet. We beginnen met Sangria, heerlijk. Na het eten lopen we nog wat rond, kopen wat en rijden dan terug naar de camping waar we koffie zetten. Verslagen van afgelopen dagen op de site zetten, muziekje erbij. Morgen met de ferry naar Vancouver Island.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan