Banff

Door Rob en Marian - 20-07-2018 04:50

19 juli

Het was warm vannacht en we zijn op tijd weer wakker. Vandaag rijden we naar Banff waar we 2 nachten zullen staan. Onderweg halen we boodschappen zodat we weer voor een paar dagen eten en drinken in huis hebben. 

Er is maar 1 route naar Banff over de highway dus dan nemen we die maar. Onderweg zien we een rivier zo helder als we nog nooit gezien hebben, van afstand is het water lichtblauw. Het is bergachtig gebied waar we doorheen gaan, mooi hoor. In Banff gaan we naar het informatiecentrum, een soort VVV. We krijgen kaarten en uitleg wat waar is. Altijd handig om te hebben. Onderweg naar de camping gaan we langs een uitkijkpunt waar we nederlanders treffen. We maken even een praatje en wisselen wat ervaringen uit. Zij zijn ook al eens naar het zuidwesten geweest en hebben nu ook gekozen voor deze kant, met een huurauto dan. We zijn het er over eens dat het hier erg mooi en groen is maar dat het in het zuidwesten wat afwisselender is. Het gaat regenen en we nemen afscheid. We rijden naar de camping die mooi ruim en groen is. Ik heb een perfect plekje geboekt met aan de linker en achterkant geen buren, alleen maar bos, laat die beer maar komen. :)

We zetten een bakkie koffie omdat we nu de generator nog mogen gebruiken. Bij de ingang was gratis brandhout verkrijgbaar en het is weer droog dus maakt Rob een kampvuur. We zitten er een tijdje in te staren en dan wordt het tijd om wat te eten. We eten het buiten op, de temperatuur is minder warm, ongeveer 22 graden. Ik vind het wel even lekker. Lange broek en vestje aan en dan nog lekker buiten zitten tot het te hard gaat regenen. Het vuur is toch al op. Morgen gaan we wat wandelen en meren bekijken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan