Van Grand Teton naar Yellowstone

Door SvdP - 25-06-2018 23:36

Vandaag maar een korte rit van 1,5 uur, dan zijn we al in Yellowstone! Ook hier kijken we onderweg alweer onze ogen uit. We stoppen bij een waterval en rijden vervolgens naar The Old Faithfull. Een geiser die zijn naam dankt aan het voorspelbare ritme van erupties. We wachten ongeveer een kwartier (we zijn hier niet alleen, wat een mensen komen hier op af!) En dan gaat hij hoor: een waterstraal van zo'n 40 meter de lucht in. Indrukwekkend. 

We lopen een wandelroute naar 'Observation Point', in ons Trotter-boekje wordt dit aangeraden, omdat dit pad vaak heel rustig is en een mooi uitzicht geeft over de vele geisers. En het boekje heeft gelijk. We laten de groepen Chinezen achter ons en lopen bijna helemaal alleen dit mooie pad. Onderweg zien we nog een Elk van dichtbij. Boven drinken we wat en kijken we uit over het absurde landschap vol borrelende waterputjes, stomende gaten, helderblauwe 'hottubs' met gele randen en soms een spuitende geiser. Wow! We lopen de route verder langs The Solitary Geyser. Helaas is deze uitbarsting wat matig, wat schijnt te komen door het vele water dat hier de afgelopen tijd is gevallen (ook nu miezert het af en toe). De rotte-eierenlucht van de geiser doet het wel nog gewoon. Man, die dampen zijn heftig! Hierna lopen we over de vlonders langs allemaal geisers en pools.

Terug naar onze camper. We lunchen in de camper, buiten regent het nu echt, en rijden hierna naar onze camping. Als we op de camping aankomen is het koud en onweert het zelfs. Iets wat volgens de aardige vrouw achter de receptie heel uitzonderlijk is hier. Gelukkig klaart het snel weer wat op. We lopen een klein rondje op en om de camping. Het is alleen vrij moerassig, dus goed opletten waar je loopt. 

Peter maakt weer een lekker mediterraans vissoepje (Dit keer konden we de linzen en vis wél vinden :) )

Vanavond/vannacht zal het fris worden. Alle dekens op bed en sokken aanhouden dus. Morgen weer op pad om nog veel meer van Yellowsrone te ontdekken en hopelijk beren en ander wild te spotten!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan