Arches 16 dag, 17 juni

Door Joop & Lucienne Schuurman - 25-06-2018 01:07

 

 

Vandaag naar Arches maar we keren terug naar Dead Horse Point. Ook hier zit de camping weer vol want als we niet thuis al gereserveerd hadden dan was er echt geen mogelijkheid om hier te blijven.

Gisteren hoorde wij dat de schoolvakantie hier nu is begonnen tot half augustus dus vandaar de drukte. Er is zoveel te zien dat we twee nachten hebben geboekt. We staan vroeg op om de drukte en warmte voor te zijn. En rijden zonder ontbijt naar Delicate Arch dat is een beroemde boog waar je geweest moet zijn. En tevens het symbool van de staat Utah en is 15 meter hoog. Flinke klim en veel mensen stoppen onderweg om even bij te komen en wij raken al aardig gewend aan dat klimmen. Het is wel een open vlakte daarom moet je vroeg of later in de middag gaan want beschutting is er niet. Je moet hier gewoon veel omhoog lopen wil je de mooie dingen zien. Bovenaan gekomen moeten we over grote rotsblokken klimmen en dan zo naar beneden glijden om naar de boog te kunnen lopen. Dit loopt natuurlijk niet gewoon recht en ziet er glad uit. Joop gaat er al gelijk heen ik krijg ineens last van de hoogte en blijf even zitten. Maar na een tijdje verzet ik me maar want hier kom ik nooit meer ik moet ook op de foto onder de boog. Met knikkende knieën heb ik het gedaan maar zou het geen tweede keer meer doen. Als ik was gevallen hadden we gelukkig de foto’s nog. 

Beneden gekomen zetten we koffie op de parkeerplaats en gaan lekker ontbijten. En dat is nou de charme van met een camper reizen je sleept alles mee tot aan de wc pot. Geweldig. We werden nog even geattendeerd op een indianen afbeelding ingekrast in een rotswand uit 1655, het waren een aantal berggeiten. Bijzonder dat dit bewaard is gebleven.

Nog wat kleinere lopen gedaan en mooie uitzichtpunten op de foto genomen. Ook nog even vanaf een Vieuw Point de Delicate Arch gefotografeerd, daar gaan de mensen heen die de klim niet aan kunnen en gezinnen met kleine kinderen. Joop wilde nog even doorrijden en ja hoor weer een loopje of drie. Pfff  Daarna naar het stadje Moab gegaan en daar boodschappen gedaan. Omdat het zo warm was zijn we een bierbrouwerij ( de tip van de vorige dag)  ingegaan en hebben er gezellig een lunch van gemaakt. Winkelen was niet aangenaam maar wel even naar het toeristen informatie bureau geweest en daar mochten we gebruik maken van de WiFi. Even laten weten aan het thuisfront dat alles goed gaat. We hadden voor het eerst een druppeltje regen en twee meter verder was het gewoon droog. Het is steeds rond de 30 graden. Het is hier erg droog en brandgevaar blijft hoog.

Dus weer geen BBQ, maar hier zitten kleine vliegjes op de camping daar worden we dol van. Dat is het risico van een natuurcamping. De wijproeverij hebben we uiteindelijk niet gevonden.

Reacties

Ben@Anja 25-06-2018 01:59 {{button-52461}}

Heb me laten uitleggen datje tekeningen op de rotsen een betekenis hebben. Nu zie je een grote M langs de snelweg. Dan weet jedatje daar eten kunt krijgen. Dat is ook zo bij de rots tekeningen. Lekkere geitenmelk verkrijgbaar......😂
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan