23 mei Vancouver met Dolf en Jean

Door Louis & Karin naar ZE - 24-05-2018 21:04

Barclay Hotel: Robsonstreet Vancouver. Vandaag al erg vroeg wakkker, niet goed geslapen. Om 6 uur waren we ons bed al uit. Toch wel een dingetje die jetlag...! 

Eerst ontbeten om 8 uur, dat kun je hier niet in het hotel, naast het hotel zit een lunch/ontbijtroom (Cora) om te ontbijten en lunchen. Was prima en lekker. Die Canadezen zijn erg vriendelijk. Dat is toch van een andere orde als in Nederland. Na het ontbijt hebben we ons laten rondleiden door Dolf (wordt hier Rudy genoemd) en Jean. Eerst zijn we naar het oorspronkelijke huis gegaan van tante Lien. Hier heeft Dolf een tijdje ingewoond toen hij naar Canada is geemigreerd in 1962. Tante Lien leeft uiteraard niet meer maar het huis stond er nog prima bij. De huizenprijzen zijn hier overigens net zo duur als in Amsterdam. Onder de miljoen kun je hier niets meer kopen.

We hebben een foto gemaakt van het huis met Dolf. Verder zijn we op een aantal mooie plaatsen geweest in Vancouver.

Niet alle atracties hebben we gedaan, een dag voor een stad als Vancouver is beperkt. Een korte opsomming: Granville island, Kitsilano, Stanleypark, Lionsgate bridge, Queen Elisabethpark (best kept secret!), Gastown, Grouse Mountain en vele mooie uitzichten.

De foto's spreken voor zich.

De dag hebben we afgesloten in de wijk Gastown. Erg leuk gebied wat het oorspronkelijke deel van Vancouver goed laat zien. We hebben heerlijke pasta gegeten in een restaurant op de hoek van waterstreet en Cambionstreet, direct tegenover de stoomklok waar ook nog een een bruid en bruidegom hun huwelijksfoto gingen maken (zie foto). Die stoomklok is wel heel apart, elke 15 minuten een deel van de melodie, op het hele uur krijg je de hele melodie te horen inclusief het aantal uren en dat alleemaal met echte stoomfluiten. Geweldig om te zien en te horen.

Met Dolf en Jean hebben we afgesproken op het eind van onze trip en gaan bij  hun langs en dan een zeiltrip maken.

Bedankt Rudy en Jean voor de leerzame tocht, de gezelligheid en de vele tips!

 

Morgen de camper (Motorhome) ophalen en dan door naar Langley bij de familie van Carolynne (oudste dochter van Dolf).

 

Cu!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan