Chilliwack > Summerland > Revelstoke

Door Marion van den Ham - 05-07-2018 04:39

Redelijk goed geslapen in de camper. Toch even wennen en nog wat last van het tijdsverschil van 9 uur. Lekker ontbeten met geroosterd brood, kaas, worst en jam.

Na vertrek eerst naar de Othello Tunnels gereden. Dit zijn tunnels die in de bergen zijn uitgehouwen voor een spoorlijn. De spoorlijn is er niet meer, maar de tunnels wel. Gelukkig waren we er vroeg, want het werd erg druk op het parkeerterrein en het is altijd lastig om je camper kwijt te raken als het druk is. Het was een leuke wandeling. Helaas wel in de motregen. 

Doorgereden richting en dwars door Manning Provincial Park. Dit is een groot park. Omdat het ondertussen flink regende zijn we niet in het park gestopt. Halverwege de reis in Penticton hebben we geluncht. Het was er druk, dus we moesten even wachten tot we geholpen werden. Vanaf toen ging alles mis: het drinken kwam niet. Het duurde lang voordat het eten kwam (club sandwich en pulled pork sandwich). Helaas kwam het voorgerecht niet door (union rings). Vervolgens kwam eindelijk het drinken (verkeerd om, maar het was er). De union rings gingen ze maken (beslag was op). Dit duurde ook een lange tijd. Eindelijk kwamen deze. Ze smaakten heerlijk, maar het was erg veel. Dus doggybag gekregen om ze meer naar huis te nemen. Ondertussen was het aardig stil geworden in het restaurant. De serveersters bleef zich verontschuldigen. Toen de rekening kwam heeft ze alleen de club sandwich gerekend, de rest was on the house. Maakte het weer goed. 

Doorgereden naar Summerland waar een plekje hadden gereserveerd bij de kersenboer. Hier waren we bij toeval 2 jaar geleden beland nadat de gereserveerde camping in de brand stond. Dit keer hingen de kersen wel nog aan de boom, maar ze zouden pas over 2 weken worden geplukt. Helaas spetterde het nog altijd en konden we niet buiten zitten. Dus ook niet konden genieten van de sterrenhemel zoals de vorige keer. Ach ja, je kunt niet alles hebben in het leven. 

Volgende ochtend was het wel droog, maar fris. Dus weer binnen ontbeten. Lekker gekookt eitje met geroosterd brood. Nog even een rondje over de camping gelopen. Daar zag ik een hummingbird (kolibrie) van ver. Maar wel leuk!

Na vertrek richting Kelowna gereden. Deze keer een andere weg genomen dan de vorige keren. Prachtige route langs grote meren met mooie uitzichten. 

Gestopt bij Historical O’Keefe’s Ranch. Soort openluchtmuseum over een van de eerste boeren en hun verhaal. Het was ondertussen lekker weer geworden met een graad of 20 dus buiten geluncht. We hadden toen even de Wifi gevraagd, want we waren al anderhalve dag offline. 

Na de lunch doorgereden richting Revelstoke. Onderweg net voor Enderby stond een beer langs de weg in het maïsveld. Helaas geen foto kunnen maken. We hadden nog geen beer verwacht op deze route. 

In Revelstoke nog wat boodschappen gedaan en vervolgens richting Martha Creek gereden. Dit ligt 20 ten noorden van Revelstoke en is een Provincial Park. We hadden gereserveerd. Onze naam stond bij de ingang op de lijst. De parkwachter kwam later langs om te checken. Gezellig even een praatje gemaakt. 

Veel mensen die we spreken zijn zo aardig. Ze beginnen gewoon een praatje met je. Heel spontaan en open. Dit vinden wij zo leuk aan de Canadezen. 

Op deze camping is geen elektriciteit. Dus er zijn geen douches. En het zal vannacht dus wel heel erg donker worden. We staan aan het water langs een stuwmeer. En de borden waarschuwen voor wildlife. 

Helaas regent het weer, dus had ik tijd om binnen aan dit verslag te werken. Geen Wifi, geen bereik met de telefoon. Dus het plaatsen van dit bericht moet ik later doen. 

 

Reacties

Betty 05-07-2018 12:25 {{button-52821}}

Hi Luitjes, fijn te horen dat jullie het naar het zin hebben, jammer van de regen maar op het weer heb je geen invloed. Ben benieuwd naar het volgende avontuur. Enjoy 💋💋

Betty T 05-07-2018 18:53 {{button-52826}}

Wij zitten samen buiten op de bank en lezen het verslag.
Ik heb al een paar x gezegd: ben ik ook geweest.
En dat wil ik samen met Ron ook eens gaan zien !
Jammer toch van het mindere weer!
Is dat normaal voor deze tijd vh jaar?
Wij zijn vandaag naar Loosdrecht geweest, op bezoek bij Ron zijn vriendje van .....55 jaar geleden 😳😃😂. Via FB elkaar gevonden en ze vonden het beide leuk om elkaar gezien/gesproken te hebben.
Vanmorgen zijn een paar onderdelen vd nieuwe badkamer gekomen; wastafel met kast en ‘mijn’ Sunshower.
Zometeen gaan we nog fietsend de uitnodigingen rondbrengen.
Dikke tuut en tot ‘lees’. X

Bianca 09-07-2018 20:07 {{button-52903}}

Nog wat wildlife gezien bij het stuwmeer? Zo te lezen hebben jullie het erg leuk.
Jammer van het weer, maar dat mag de pret niet drukken.
Volgende keer hangen er rijpe kersen, 3x scheepsrecht haha.
Geniet nog maar lekker.💋
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan