Eerste paar dagen in Canada

Door Marion van den Ham - 02-07-2018 07:04

We hebben een goede vlucht gehad. Beetje vertraging op Schiphol omdat er mensen waren die hun ETA (visum) niet geregeld hadden voor Canada. Dit is vrij nieuw, maar had je kunnen weten. De piloten hebben de verloren tijd onderweg goed gemaakt. 

Bij aankomst op Vancouver hadden we verwacht in de lange rij voor de douane te moeten staan, maar sinds kort werkt het anders. Er staan allemaal terminals om je aan te melden. Dus we stonden heel snel buiten nadat we de koffers van de band hadden gehaald. Op naar het hotel.

Omdat we al meerder keren in Vancouver zijn geweest weten we hoe je bij je hotel kunt komen met behulp van shuttles. Voor de diverse hotels komen deze steeds langs bij de uitgang van het vliegveld. 

Ingecheckt bij het hotel in Richmond (deel van Vancouver). Allereerst Canadream (camperverhuurder) gebeld en ophaalafspraak gemaakt voor de volgende dag. Dit werd 14.30 uur. Nadat we Google Maps hadden bestudeerd bleek er vlakbij een groot winkelcentrum te zijn. Dus na een uurtje naar het winkelcentrum gelopen en even geshopt. En bij de Food Plaza wat genuttigd. 

Ondanks het tijdverschil van 9 uur goed geslapen.

Wakker geworden en via internet de race van Max Verstappen gevolgd. Daarna  ontbeten in de lobby en richting het centrum van Vancouver gegaan met de Skytrain. Het was 1 juli, dus Canada Day. Overal feest. Bij de Waterfront (kade) lag de Noordam van de HAL. Het schip waar wij over twee weken mee op cruise gaan. Leuk om deze alvast te zien. 

Langs de kade gelopen en onder andere de watervliegtuigjes bekeken. Nadat we bij Tim Hortons wat lekker hadden gegeten weer richting hotel gegaan. 

We werden stipt op tijd opgehaald door Canadream. 

Na de uitvoerige administratie en uitleg tegen zessen op pad gegaan richting Chilliwack. Onderweg boodschappen gedaan. Even na achten ingecheckt bij het RV park en pasta gegeten.

Morgen richting Summerland via Manning Provincial Park. Mooie route.

We horen nu het vuurwerk dat wordt afgeschoten vanwege Canada Day.

Het was een mooie dag, maar helaas eindigde deze in een beetje regen.

 

Reacties

Margret 02-07-2018 09:11 {{button-52752}}

Wat leuk dat jullie de boot al hebben kunnen zien en wie heeft er nou vuurwerk in de vakantie, veilige kilometers 🚙

Betty 02-07-2018 13:02 {{button-52755}}

Hello holiday-gangers,
Fijn om nu al wat te lezen.
Ik geniet (en reis) in gedachte mee hoor!
Goeie reis en kijk uit naar meer.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan