Nog een keer Grand Canyon

Door Vic & Syl & Tip & Nat - 04-08-2017 07:47

Nog een keer Grand Canyon
Vanmorgen zijn we nog een keer naar de Grand Canyon gereden. Dit keer reden we tot de parkeerplaats vlakbij het Visitor Center van de Grand Canyon. We waren er rond 10 uur. Het was nog prachtig mooi weer. We hebben een stuk van de oostkant gelopen over een goed geasfalteerd wandelpad. We hadden mooi uitzicht op diverse plekken over de Canyon. Ook zagen we 2 condors vliegen die we probeerden te fotograferen. Wat een enorme vogels zijn dat ! Ze maakten er een mooie vliegshow van, zo leek het. 
We genoten van het warme mooie weer en besloten de bus te pakken naar de Village. Daar aten we een heerlijk ijsje.
Daarna namen we de bus naar het uiterste westpunt wat met de bus te bereiken is, Hermit Rest. De lucht begon al te betrekken en af en toe zagen we het weerlichten in de verte. We stapten 1 halte eerder uit omdat we het laatste stuk wilden lopen, bij Hermit Rest rond te kijken om daarna weer terug te gaan naar de camper.
Toen we uitstapten bij de voorlaatste halte was de aankomende omslag van het weer goed te merken. Het waaide stevig en het was inmiddels een stuk koeler geworden. We maakten snel een paar foto's en besloten de eerstvolgende bus terug te nemen naar de parkeerplaats van de camper.
Toen we beneden bij de camper kwamen zijn we in Tusayan gestopt om te gaan eten bij een echt steakhouse.
Op de terugweg naar de camping stopten we nog langs de weg vanwege een groep elken (een soort eland) dat stond te grazen.
Echt een prachtig gezicht.
Onderweg hadden we wat regen maar uiteindelijk viel het weer verder wel mee. 
We maakten vervolgens nog 2 stops op de terugweg, 1 om echte Amerikaanse oldtimers op de foto te zetten. Achter de auto's was ook een souvenirwinkel. Deze is vooral gespecialiseerd in route 66 spullen, echte cowboylaarzen, leren paardrijzadels en de gebruikelijke souvenirs van de Grand Canyon.
De 2e stop was om een enorme rij typisch Amerikaanse brievenbussen op de foto te zetten.
Op de camping zaten we nog even buiten. De camping staat enorm vol. Morgen reizen we weer verder, dan rijden we ook een stuk van de route 66. We overnachten dan op een camping in Needles. We hebben al van meerdere mensen gehoord dat het daar heel warm is, ruim 40 graden. We zullen het zien.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan