11 augustus 2016 - Van Zion naar Page

Door Jan, Angélica, Bas en Rolinka - 12-08-2016 15:47

Dag 15 - over hoogtevrees.

Vergeleken met gisteren vandaag weer een rustige dag. Een relatieve korte verplaatsing van Zion naar Page. Dat betekent uitslapen tot 08.15 uur en om 09.00 uur lekker ontbijten met verse eieren op de ranch. 
 
Dan inpakken en op naar Page in Arizona, waar het een uur vroeger is. Bas stuurt Black Bull eerst naar de prachtige Horse Shoe Bend, waar de Colorado River een scherpe hoefijzerbocht in het rode landschap heeft ingesleten. Een korte trail leidt ons viertal naar een afgrond, waar Jan net als vier jaar geleden foto's wil maken van deze inmiddels door veel meer mensen ontdekte en bezochte bezienswaardigheid in het landschap nabij Page.
 
De ene fotograaf is beslist niet bang om op het uiterste randje van de 250 meter hoger afgrond te staan om van daar af een mooie foto te maken. Gelukkig breekt het stenen randje vandaag niet af, anders was het afgelopen met deze (domme) onbekende held.
 
 
Jan echter is door zijn hoogtevrees doodsbenauwd maar wil ondanks de afgrijselijke hoogte en het ontbreken van een hekje toch weer echt zelf de foto's maken van de Horse Shoe Bend. Hij heeft echter een speciale buikschuiftechniek, die hij ooit heeft aangeleerd op het helikopterplatform op de bovenste verdieping van de wolkenkrabber Mont Parnasse in Parijs. Die techniek heeft hij verder ontwikkeld in het leger en die gebruikt hij tegenwoordig ook voor het maken van foto's op grote hoogte. Bas vindt het vermakelijk en staat gewoon zonder enige angst en met enige verwondering de rare handelingen van zijn vader gade te slagen.
 
 
 
 
Maar Jan laat zich door het omringende leedvermaak en het hier en daar stiekeme hoongelach van mensen zonder hoogtevrees niet ontmoedigen en levert ook vandaag weer een foto af waarop het volle hoefijzer en de 250 meter diepe afgrond van de mooie Horse Shoe Bend zijn te zien. Hij is er trots op.
 
 
 
 
Na de fotosessie bij de diepe en krommende kloof van de Colorado River, worden inkopen gedaan bij de Walmart en daarna wordt de op één na grootste stuwdam van Amerika bezocht: de Glen Canyon Dam die ook bij Page ligt. Ook daar maakt Jan foto's op grote hoogte maar daar wordt hij beschermd door een veilig hekwerk, zodat het risico van naar beneden vallen niet aan de orde is. 
 
 
 
Deze dam is zeker bezienswaardig, want het 216 meter hoge betonnen gevaarte voorziet (net als de bij Las Vegas gelegen grotere en bekendere Hoover Dam) honderduizenden huishoudens van electriciteit en regelt de watervoorziening voor vijf Amerikaanse staten. Bovendien heeft de dam ervoor gezorgd dat er een heel groot stuwmeer is ontstaan waarop naar hartelust gerecreëerd kan worden. Dat gaan Bas, Ro, Sjé en Jan morgen ook doen: eerst naar de Antelope Slot Canyon en daarna lekker kajakken op het grote Lake Powel.
 
Tot morgen maar weer!
 
 

Reacties

Jan & Inge 12-08-2016 15:50 {{button-41961}}

Prachtige foto's.

Ineke Brouwer 12-08-2016 16:11 {{button-41962}}

Jan je bent een kanjer hoor! Ik weet ook wat hoogtevrees is. Je hebt ons wel een geweldige foto van de Hors Shoe Bend bezorgd! Zo een mooie foto durfden wij twee jaar geleden niet te maken😁😁.
Ik kijk uit naar de foto's van het kajakken. Wij hebben destijds een boottocht op het Lake Powel gemaakt. Prachtig!
Liefs
Ineke

Theo 12-08-2016 16:11 {{button-41963}}

Hai allemaal, als het mailtje binnen komt klik trouw op de URL maar meestal alleen om de foto's te bekijken het lezen komt er niet altijd van. Deze keer even een reactie omdat er een hoehoe foto bij zit. Dapper dat je de foto er bij hebt gezet Jan, Bas staat te kijken en denkt wat doet Pa daar op de grond.

Groetjes Téé

Lydia 12-08-2016 16:38 {{button-41964}}

Wat een spannende en boeiende verhalen elke dag weer. Na Zion wat dus levensgevaarlijk kan zijn is ook hoogtevrees vreselijk. Het zweet staat in mijn handen en herken dat probleem en het is zo mooi om dit allemaal te volgen van jullie. Waarom hebben we last van hoogtevrees Jan en een ander totaal niet? Maar je hebt het goed opgelost . Prachtige foto's . Het is echt een spannend boek dat ik lees.

Els 12-08-2016 19:22 {{button-41965}}

Mooi!

Ciel en Harrie 12-08-2016 19:48 {{button-41966}}

Je lijkt wel een sluipschutter 😂😂😂
Mooie foto's weer👍🏼

Cliff 13-08-2016 13:49 {{button-41984}}

Schitterende foto's. En weer een overwinning op jezelf Jan. Denk je dat ik gegniffeld heb bij die buikschuiffoto's? Nou, reken maar.

sian 25-08-2016 15:51 {{button-42296}}

Gaaf !
Dat je tot het randje durfde en dat je ons zulke foto's kan laten zien !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan