Ma. 6 juni Pacific Rim National Park

Door Ria en Gerard de Jong - 08-06-2016 16:19

Vanmorgen richting Tofino gereden en de Schooner Trail gelopen.

Weer een prachtige wandeling door een stuk regenwoud. Aan het eind van de wandeling loop je vanuit het regenwoud zo het strand bij Long Beach op, heel bijzonder. Een prachtig breed strand met rotsformaties, begroeiing met bomen en struiken en niveauverschillen.

Na een stuk over het strand gelopen te hebben moesten we via het regenwoud weer terug naar de parkeerplaats. Daar vandaan doorgereden naar Tofino, een toeristisch plaatsje geheel gericht op de surfers. Daarna naar het andere eind van het nationale park gereden, het plaatsje Ucluelet. De naam spreekt voor zich, dat heeft geen toelichting nodig (spreek uit als: you-klew-let). Na wat gegeten te hebben hebben we daar de Lighthouse Loop gelopen. Alweer een mooie wandeling over rotsformaties, door een oerbos, langs de kustlijn en langs het Amphitrite Point Lighthouse uit 1905.

Een wandelaar maakte ons attent op twee grijze walvissen die een paar honderd meter uit de kust zwommen. Aan hun regelmatig spuitende fontein waren ze goed te volgen. Altijd leuk om te zien. In maart/april vindt hier de grootste walvismigratie ter wereld plaats met ca. 17.000 grijze walvissen die van Mexico naar Alaska zwemmen. Je hebt er altijd wel een paar die het tempo niet bij kunnen benen.

In het plaatsje zelf nog bij de vissersboten wezen kijken, volgens de dame van het Visitor center zwemmen de zeeleeuwen en vliegen de Amerikaanse adelaars soms mee met de boot naar de haven in de hoop dat er voor hen wat te bietsen valt. Ik denk dat het al te laat op de dag was want er waren geen activiteiten meer. De naam van de plaats komt van de oorspronkelijke First Nations en betekent: veilige haven. We gaan terug naar de camping, het is alweer etenstijd. Het is inmiddels afgekoeld dus dat wordt binnen zitten. Morgen willen we bijtijds op pad gaan, de reis voert weer terug naar de oostkust, naar Campbell River over ca. 250 km.

Reacties

Dineke 08-06-2016 16:48 {{button-39424}}

Ziet er prachtig uit !!

Hans van Duijn 09-06-2016 07:00 {{button-39438}}

Indrukwekkende plaatjes. Ga zo door :-)

Geertje en Bert 16-06-2016 20:55 {{button-39685}}

Ziet er allemaal geweldig uit
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan