Do. 2 juni Vancouver – Victoria

Door Ria en Gerard de Jong - 08-06-2016 02:27

07/06 We zaten midden in de natuur (gelukkig) zonder wifi, vandaar de radiostilte. We hebben nu weer contact met de buitenwereld. De update van de afgelopen dagen volgt.

donderdag 2 juni; Na het ontbijt Fraserway gebeld, zij komen ons om 09.15 uur al ophalen. De uitleg en papierwinkel gaat allemaal erg vlot; we zijn natuurlijk al een beetje ervaren; zodat we om 10.30 uur al wegrijden met onze 26 feet camper, bijna 8 meter lang. De camper is van april 2016 en heeft 4.000 km gereden, we zullen de tweede, hooguit de derde huurder zijn. We besluiten om eerst de ferry naar Vancouver Island te nemen en daar pas boodschappen te doen omdat om veiligheidsredenen de gastoevoer op de ferry afgesloten moet worden en dan doet de koel-/vrieskast het niet. Bij aankomst hebben we geluk dat we bijna gelijk door kunnen de ferry op en om 12.00 uur varen we weg voor de overtocht van 1,5 uur. Tussen de kleinere eilanden door varen we richting Vancouver Island.

Eenmaal aan land lukt het niet direct om boodschappen te doen bij de supermarkten die we tegen komen. Het is overal druk en er is geen plekje voor ons campertje. In Amerika is dat beter geregeld met grote parkeerplaatsen bij de winkels. We rijden daarom al door naar Victoria, de hoofdstad van de provincie British Columbia, waar ik een camping voor de volgende nacht gereserveerd heb. Die zit voor komende nacht al vol maar we mogen op een ‘overflow spot’ staan. Dichtbij is een supermarkt zodat we toch de koelkast kunnen vullen. Om 8 uur slaat de jetlag toe en zijn we het behoorlijk zat. Even later gaan we plat.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan