Dag 10: Bryce Canyon

Door Hans en Marian - 30-04-2014 01:59

We hebben een heerlijke dag in Bryce Canyon gehad. De indrukken waren en blijven overweldigend.

Vanmorgen, dinsdag 29 april, zijn we na een nachtrust van wederom 10 uur (dat is toch ook vakantie) gereden naar het NP Bryce Canyon, hier op zo'n 15 minuten rijden van de camping. Direct na de entree is het visitor Centre. Daar hebben we een film van zo'n 20 minuten bekeken over het ontstaan en de geschiedenis van Bryce Canyon. Leerzaam maar we zien liever de werkelijkheid.

Omdat het seizoen 10 mei start reden er nog geen bussen om ons te brengen naar de uitzichtpunten. Geen probleem want met de camper ging het prima. De uitzichtpunten (Points) waren indrukwekkend, vaak niet te bevatten. We hebben alles bij elkaar zo'n 6 uur gewandeld (3x rondje AA).  Aardige mensen gesproken uit Engeland en California. Alles bij elkaar een fantastische dag. Foto's (een selectie) staan bij de afbeeldingen.

Het was heerlijk weer vandaag. Volop zon en zo'n 10C. Met deze temperatuur hadden we niet in de de gaten dat de zon al zo krachtig is en zijn we verbrand. Dus smeren en beschermen. De Japaners, die hier in overvloed aanwezig zijn, bedekken zich van top tot teen. Hier geen kamikaze.

Om 18:30 uur gekookt en gegeten. Deze KOA camping is schoon en alles is prima georganiseerd. Naast ons staat een gezin uit Washington. Ze zijn erg op zichzelf en zoeken geen contact. Dat respecteren we uiteraard. Tegenover staat een ouder stel met een joekel van een caravan getrokken door een GMC Pick-up. Opvallend het nummerbord aan de voorkant met de tekst: " God loves you".  Die tekst zie je liever niet met 120 km recht op je afkomen... Had dat bord beter aan de achterkant geplaatst. 

Na een maaltijd van kip met rijst (en White Zinfandel uit California) is het nu 19:00 uur. We gaan afwassen en drinken daarna nog een glaasje. Morgen gaat de reis naar Zion NP. Een rit van zo'n 3 uur.

Reacties

Petra 30-04-2014 07:46 {{button-19872}}

Wat een schitterende foto's

Mag 30-04-2014 08:22 {{button-19875}}

Wat een prachtige foto's, wederom bekend van Thee en Wim.Geniet maar lekker van al dat moois.:-):-)

Thea 30-04-2014 08:52 {{button-19877}}

Hoi vakantiegangers, ik heb net alles gelezen en ben meteen weer terug in de USA, het is wel erg genieten he. Allemaal schilderijen, maar dan in het echt. Veel plezier in Zion, dat is weer heel anders. Kus van ons doei

theo en loes 30-04-2014 13:06 {{button-19886}}

Ja ja eindelijk bericht van jullie, jullie moeder gebeld en is gekomen en de berichten uitgeprint, dus ze had wat te lezen. Nu kunnen we elke dag weer alles bewonderen wat jullie allemaal zien, fantastisch hoor. Ook hele mooie foto s wat is een computer toch een uitkomst he. Nu Marian en Hans wij wensen jullie iedere dag veel kijkplezier en goede reis en tot mails zullen we maar zeggen. De groetjes ook van jullie (schoon)en moeder.
Liefs Oom Theo en Tante Loes.

debbie de geus 11-05-2014 13:53 {{button-20204}}

Prachtig die canyons....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan