op weg naar Yellowstone

Door 4 lelietjes - 05-08-2013 00:37

Vandaag zijn we richting Yellowstone vertrokken. De tocht naar het dorp West Yellowstone was niet erg spectaculair. In het dorp hebben we gezocht naar een hiking stok voor Yara, want het lopen gaat nog niet zo goed. Er waren alleen hele grote houten wandelstokken (waar Yara natuurlijk niet mee wil lopen) en een soort van krukken waar ze natuurlijk helemaal niet mee gezien wil worden.  Na gevraagd te hebben was er wel een winkel waar ze uitschuifbare metalen wandelstokken hadden, maar die kostten 140 dollar. Milan heeft onderweg nog een nieuwe riemgesp gekocht, van een harley davidson.

Bij de ingang van het park hebben we nogmaals gevraagd naar wandelstokken en toen werd ons verteld dat er op diverse plekken rolstoelen ter beschikking werden gesteld. Eerst zijn we naar de beroemdste geyser van yellowstone geweest, de Old faithfull. De naam is te danken aan het feit dat het tijdstip van uitbarsten goed te voorspellen is. (op 15 minuten nauwkeurig). Het is dan ook een zeer toeristische plek, waar allemaal bankjes staan om rustig te wachten tot de show begint. Een ranger vertelde allerlei feitjes over de geyser, dit was interessant. Yara hebben we in een rolstoel erheen gereden (onder protest), maar we willen natuurlijk wel graag van alles zien nu we hier zijn.

Daarna zijn we naar ons hotel gegaan, de grant lodge in Grant Village. Op onze kamer bleek dat we 2 kleine tweepersoonsbedden hebben, het is in het algemeen ook een kleine kamer. Dit wisten we van te voren omdat de accommodaties in het nationale park altijd klein en sober zijn, we hebben ook geen televisie of radio op de kamer. Jullie hebben vast al gemerkt dat we geen wifi hebben, vandaar dat dit stukje een paar dagen later komt.   Om nog terug te komen op die kleine bedden, we zagen dat niet zitten met 2 pubers in dat kleine bed. En Yara met haar zere pootje, leek vragen om moeilijkheden. Bij de receptie gevraagd naar een bijzetbed, maar die hadden ze niet. Wel konden ze zorgen voor extra beddegoed, zodat er iemand op de grond kon slapen. In de winkel bleken ze een luchtbed te verkopen, die zich met een motortje opblaast. Dit is een goede oplossing, alleen de kamer wordt er wel wat vol van. Nog even een spelletje kaart gespeeld en naar bed.

Reacties

jannie en engel 05-08-2013 08:53 {{button-16203}}

wens yara maar even van harte beterschap met haar enkel.
p.s tot de volgende.

Fred 05-08-2013 12:38 {{button-16218}}

Leuk hoor om deze verslagen te lezen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan