31 augustus

Door Ferry Carlier - 01-09-2011 06:29

 

Van Sechelt naar Powell River

Vandaag verder naar het noordenlangs de Sunshine Coast. De veerboot is een kleine 30km can de campground. Eerst nog even wat app's versturen en dan op weg. Wel leuk om je eigen naam iedere keer op de aanwijzingsborden te zien.

We komen aan bij de veerboot als die net is vertrokken. Dat betekent dat we 2,5 uur moeten wachten. Jammer, maar ook wel leuk. We raken makkelijk in gesprek met mensen. Eerst met een ouder echtpaar uit Vancouver met een camper en dan met de vrouw die de lokale koffietent runt. Zo horen we dat de prijzen van huizen in Vancouver 2 tot 3 keer zo hoog zijn als hier langs de kust en dat veel mensen uit het oosten van Canada hun 2e huis kwijt willen. Klinkt allemaal precies als in Nederland.

Overvaren met deze boot duurt ongeveer 45min. En kost niets. Je betaalt alleen voor de terugreis. En wij reizen door naar Vancouver Island, dus dat is mooi meegenomen.

Op het volgende eiland rijden we eerst door naar de campground waar ik wil staan. We hebben daar jaren geleden pal aan de zee gestaan. Een prachtige plek. Helaas blijkt de campground vol op een plaatsen na zonder voorzieningen. Maar wij willen in ieder geval stroom. We krijgen we een tip voor een campground 15km terug.

Zonder al te veel hoop rijden we terug. En gelukkig niet voor niets. De gastvrouw, dochter van Nederlandse ouders, heeft nog een hele mooie plaats voor ons beschikbaar. Precies waar ik naar op zoek was. En volledige voorzieningen voor $32,-. Inclusief draadloos internet.

Nadat we de geluncht hebben, rijden we naar het centrum van Powell River. Vanwege het drukke weekend dat wordt verwacht, wil ik reserveringen doen van campgrounds voor de laatste dagen van de vakantie. Daarvoor moet je dan wel gegevens hebben van de campgrounds en daarvoor hebben ze hier de Visitor Info uitgevonden. Powell River blijkt ook nog een aardige mall te hebben, waar Jet een goede hoed voor de nieuwe Galaxy Tab kan kopen.

Na het eten lopen we van de camper naar de rand van het water (zo'n 10 meter lager) om wat foto's te maken van de ondergaande zon. In het water zien we ook 2 zeehonden bezig. En dan wordt het donker en tijd voor dit verslag. En om een kastdeurtje te repareren. Vanaf het begin vinden we deze camper al een beetje een rammelbak. Niet zo gek na 5 seizoenen intensief gebruik. Maar naarmate de vakantie vordert (Ja, Piet&Joke. We beginnen langzaam maar zeker onze terugreis te plannen), vertonen zich meer probleempjes. Vandaag begonnen de schroeven van de scharnieren van een van de kastjes hun taak spontaan op te geven. Vastdraaien hielp maar eventjes. Hopelijk gaan er geen vitalere schroeven losraken...

Reacties

Piet en Joke 01-09-2011 13:23 {{button-3078}}

Wat een mooi land.
wij gaan ma. naar de Moesel tot do. met buurtjes,dus berg vitamines op snuiven.
Met een zonnige groet en nog fijne dagen, liefs.

Ferry Carlier 01-09-2011 17:19 {{button-3084}}

Ik hoop dat jullie ook mooi weer hebben. Hier ziet het er voor de komende dagen prima uit!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan