24 augustus

Door Ferry Carlier - 27-08-2011 06:55

van McBride naar Jasper

 

Een rustige dag met mooi reisweer. Redelijk wat zon, geen regen en zo'n 22 graden.

Op de weg naar Jasper trekt Mount Robson iedere keer weer alle aandacht. We ontkomen er dan ook niet aan om ook nu weer wat foto's van de berg te schieten.

 

Ik koop een parkpass voor 2 dagen. We willen toch wel even blijven en als het langer gaat duren kunnen we altijd nog wat bijkopen.

In Jasper eerst even naar de Visitor Information. Daar vertellen ze ons niks nieuws, behalve dat er ook een lynx is gezien in het park. Verder frissen ze ons geheugen op. Even wat snuffelen in de winkels van Jasper. Natuurlijk doen we als eerste de winkel "Our Native Land" aan, waarvan de eigenaar uit Nederland komt. Een zus staat ook in de winkel en daar maken we natuurlijk een praatje mee. Zij zijn in 1949 vanuit Friesland naar Jasper gekomen. Overigens heeft de winkel niets Nederlands; wel het nodige van de indiaanse cultuur.

Een ijsje eten in Jasper is een hoogtepunt waar we naar hebben uitgekeken. Het is ons eerste ijsje tijdens deze vakantie, maar dan gelijk een hele grote. 3 scoops en dat is ongeveer even veel als 6 bolletjes bij ons in Nederland. Maar we hebben hebben nauwelijks lunch gehad, dus dit moet wel kunnen, vinden we.

Inmiddels is het al 3 uur (het is hier 1 uur later dan in BC) en we hebben het plan opgevat om de Jasper Tramway te doen, Mount Whistler op.

Terwijl we de juiste afslag zoeken, krijg ik de indruk dat er wel heel veel campers naar de campgrounds rijden. Ik wil dus eerst een plekje reserveren voor de nacht. En dat blijkt een goed idee. De eerste poging loopt op niets uit. Campground Whistler heeft alleen nog plaatsen zonder stroom. Wapiti ligt er pal naast en heeft nog wel plaatsen met stroomaansluiting, maar dan op een geasfalteerd stuk terrein met weinig begroeiing en dus weinig privacy. Dan maar reserveren voor 1 nacht en daarna naar de Jasper Tramway.

Op weg daarheen krijg ik een steen tegen de voorruit, die een forse ster geeft. Dat gaat me $65 kosten. Balen, maar niets aan te doen. Als die ster maar niet betekent dat de hele ruit moet worden vervangen. Dan ben ik $500 dollar kwijt!

 

Boven op de berg is het uitzicht fantastisch. Ik loop nog zo'n 500m omhoog vanaf het station van de kabelbaan. Dat vind ik ver genoeg om te bewijzen dat ik sportief ben. De top bereik je na 1200m, maar dat is voor mij echt te ver.

 

Terug op de campground blijken we een plek te hebben naast een Amerikaans stel dat vervroegd met pensioen is gegaan (allebei kanker gehad) en nu met een van+trailer en 2 Harley's 3 maanden door Noord Amerika reist. Wat een manier om te leven! We praten wat af en mogen al snel de trailer van binnen zien. De Harley's kunnen achterin en als die buiten staan, kan de ruimte worden omgetoverd tot een hele ruime woonkamer.

Oh ja. Bijna vergeten. Op weg naar Jasper hebben we een eerste elk gezien. Morgen hopen we nog het nodige aan wild tegen te komen. En terwijl ik de tekst van deze dag afsluit, zien we een elk 20 meter voor ons over de campground lopen. Een prachtig exemplaar.

Niet zo'n beste foto, maar omdat het zo'n prachtig dier was toch maar even laten zien.

Reacties

Aimée 27-08-2011 09:13 {{button-2932}}

Heeft Mams nog naar buiten gekeken in de rit naar boven?

Ferry Carlier 27-08-2011 17:52 {{button-2949}}

Jazeker heeft ze gekeken. Met 2 handen aan de reling. Maar hier was de vloer helemaal dicht.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan