Inside Passage, British Columbia

inside Passage, British Columbia Prachtige fjorden, mysterieuze eilandjes en hoge bergpieken trekken aan je voorbij in de Inside Passage. Deze zeestraat strekt zich bijna zestienhonderd kilometer uit tussen Alaska, British Columbia en Washington State. Kijk tijdens goed om je heen of je dolfijnen, walvissen of beren ziet. Je kunt de Inside Passage bevaren als onderdeel van een langere cruise met de Holland America Line of met een luxe veerboot van BC Ferries, je maakt dan een zestien uur durende vaart tussen Prince Rupert in het noorden en Port Hardy op Vancouver Island.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Onderweg

Tijdens je vaart door de Inside Passage geniet je van ongerepte wildernis, imposante besneeuwde bergtoppen, naaldbossen en smalle fjorden met aan beide zijden steile rotswanden die hoog boven je uittorenen. Af en toe zie je aan de kust een indianendorpje of een verlaten nederzetting liggen. Aan boord hoor je slechts het ruisen van de wind. Met wat geluk zie je adelaars, dolfijnen, walvissen of zeeleeuwen.

Inside Passage, British Columbia

Aan boord van BC Ferries

Afhankelijk van het seizoen en in welke richting je reist (van noord naar zuid of andersom) heb je de keuze uit een nacht- of dagboot. Neem je de dagboot, dan vertrek je vroeg in de ochtend, om rond middernacht aan te komen op de plaats van bestemming. Het schip zelf is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er restaurants aan boord, kun je relaxen in de lounge, is er een winkel met kleding en souvenirs en zelfs een speelkamer met videogames voor de kinderen. Je hoeft niets van de reis en het panoramische uitzicht te missen, want het schip beschikt over makkelijke stoelen (vooraf reserveren) van waaruit je van al het moois kunt genieten. Het is ook mogelijk om een hut te huren. Een standaardhut is een binnenhut (doorgaans zonder ramen), de prijzen voor een hut met zeezicht liggen iets hoger. Een hut is geschikt voor 2 volwassenen en 1 kind (t/m 11 jaar).

BC Ferries, British Columbia

Inside Passage met een cruise

Wil je de Inside Passage zien als onderdeel van een langere cruise, kies dan voor een West-Canada & Alaska-cruise met de Holland America Line. Het deel voor en na de cruise kun je helemaal naar wens invullen.

BC Ferries, British Columbia

Prince Rupert

Het eind- of beginpunt van de met BC Ferries is Prince Rupert. Landinwaarts begint het grootste gematigde regenwoud ter wereld dat meer adelaars, beren en walvissen telt dan mensen. Aan de andere kant wacht een beschutte baai met veel kleine eilandjes. In Prince Rupert vind je oude, kleurrijke huizen die soms meer dan honderd jaar oud zijn. Deze regio staat bekend om het erfgoed van de First Nations indianen. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de First Nations dan is een bezoek aan het Museum of Northern Britisch Columbia een aanrader. Het museum heeft een uitstekende inheemse kunstcollectie.

Inside Passage, British Columbia

Port Hardy

Aan het einde van Highway 19 ligt Port Hardy oftewel 'het einde van de bewoonde wereld'. Het is ook het begin- of eindpunt van de boottocht met BC Ferries. Bij Holland America Line-cruises ga je niet van boord in beide plaatsen. Port Hardy is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de omringende natuur, waar je rust en eenzaamheid vindt. Zoals Cape Scott Provincial Park, te bereiken via een shuttlebus of watertaxi, dat een paradijs is voor wandelaars. Vanuit Port Hardy vertrekken van eind juni tot begin oktober verschillende walvistours. Op 50 km rijden van Port Hardy in het plaatsje Alert Bay bevindt zich het U’ Mista Cultural Center dat een goed beeld geeft van de cultuur van de Namgis First Nation, de oorspronkelijke bewoners van Vancouver Island. Zo kun je er maskers en kleding van de inheemse indianen bewonderen.

Port Hardy, British Columbia
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan