Bella Coola, British Columbia

Bella Coola, British Columbia Hoge bergen omgeven de Bella Coola Valley. Je kunt er wandelen, raften op de rivieren, met een gids op zoek naar wilde dieren, rotstekeningen bekijken, mountainbiken of een vlucht met een helikopter maken. In de winter ligt er een flink pak poedersneeuw op de bergen, waardoor er volop gelegenheid is om te snowboarden en (heli)skiën. Bovendien kun je in Bella Coola meer leren over de Nuxalk (de oorspronkelijke inwoners) en de geschiedenis van de vallei, die een sterk Noors tintje heeft.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wandelen

  Rond Bella Coola strekt zich een uitgebreid netwerk aan wandelpaden uit. De Bella Coola Valley Trails hebben verschillende afstanden en variëren in intensiviteit. Je kunt een mooie wandeling maken door een boslandschap naar het helderblauwe M Gurr Lake (1 km). De uitdagende Schoolhouse Mountain Falls Trail start in Hagensborg en is een indrukwekkende klim naar de hoge waterval. Aanvankelijk loop je door een moerassig bosland over een promenade, vervolgens sla je af naar de East Falls (1,5 km) of de West Falls (2 km). Je moet een aardig eind klimmen, maar wordt beloond met prachtige uitzichten op de Hagensbiorg-regio, de lower Bella Coola Valley en uiteraard de indrukwekkende waterval. De East Trail is een steilere klim, maar je hebt een mooier uitzicht op de waterval. Wil je wel watervallen zien, maar niet ver wandelen? Bezoek dan het Clayton Falls Recreation Site; de wandelroute naar de Clayton Falls is 200 meter. 

Bella Coola British Columbia

Tweedsmuir Provincial Park

Aan het oostelijke eind van de Bella Coola Valley ligt het Tweedsmuir Provincial Park, een uitgestrekt natuurgebied met allerlei recreatiemogelijkheden. Zo kun je er ontspannen vissen, een wandelroute lopen, over een rivier varen, met een gids op zoek naar wilde dieren, rotstekeningen bekijken, een ritje op een paard maken, mountainbiken of een vlucht met een helikopter maken. In de winter ligt er een flink pak poedersneeuw op de bergen, waardoor er volop gelegenheid is om te snowboarden. Daarnaast wordt heliskiën steeds populairder, waarbij je in plaats van met een stoeltjeslift met een helikopter naar de top van de berg wordt gebracht. Een ander bekend park in de omgeving is het Clayton Falls Recreation Park.

Tweedsmuir PP, British Columbia

Bella Coola Valley Museum

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Bella Coola en de omliggende vallei kun je een bezoek brengen aan het Bella Coola Valley Museum, dat gehuisvest is in een Noors houten gebouw. Het museum is voornamelijk gericht op de geschiedenis van de First Nations, het Noorse erfgoed van Bella Coola en de vroegere visindustrie. In het museum is ook een route verkrijgbaar voor een wandeling door Bella Coola, die je langs verschillende historische plekken voert.

First Nation, British Columbia

Wildlife-tours

Er zijn in Bella Coola verschillende excursies beschikbaar waarmee je al wandelend, kajakkend, vliegend of vanuit een busje wilde dieren kunt bekijken in hun natuurlijke omgeving. In de Bella Coola Valley leven grizzlyberen en zwarte beren, maar ook wolven, zwartstaart herten, poema's en berggeiten. 

Bella Coola British Columbia

Evenementen

In juli vindt elk lang weekend de Bella Coola Rodeo plaats. Een ander evenement is het Discovery Coast Music Festival, dat eveneens in juli op de planning staat. Het festival biedt zowel een podium aan gerenommeerde artiesten als aan plaatselijk talent en staat in het teken van allerlei genres, uiteenlopend van folk tot rock en wereldmuziek. Ook is er een speciale middag waarbij kinderen van alle leeftijden hun kunsten kunnen vertonen.

Bella Coola British Columbia

Klimaat

In de winter ligt de temperatuur in Bella Coola rond of net onder het vriespunt en valt er veel sneeuw (ongeveer een halve meter in januari), waardoor er prima omstandigheden zijn voor wintersport. De zomers zijn mild, met gemiddelde maximumtemperaturen rond de twintig graden. Met uitzondering van de zomermaanden valt er relatief veel neerslag.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan