Reis in beeld: Western Canada & Alaska-cruise

bijgewerkt op zo 23 sep 2018 19:00

De hoogtepunten van West-Canada per auto of camper, gecombineerd met een cruise langs de mooiste plekken van Alaska! Je reis begint in Calgary. Hier haal je je auto of camper op voor een roadtrip dwars door de Rocky Mountains. In Vancouver lever je je huurvoertuig weer in en ga je aan boord van de Holland America Line. In deze blog zie je de hoogtepunten van deze bijzondere combinatiereis.

Cruise door Glacier Bay Icefields Parkway in Banff National Park

Cowboys in Calgary

Yi-haa! Welkom in West-Canada. Kies je voor een autoreis, dan haal je je auto op bij het vliegveld. Ga je met een camper op pad, dan slaap je eerst een nacht in een hotel. Calgary is niet zo heel groot, daarom verblijf je hier maar één nachtje. Vanuit de Calgary Tower heb je een mooi uitzicht op en zie je hoe dicht de stad bij de Rocky Mountains ligt. Calgary ademt Wild West-sfeer, zijn rodeo (de Calgary Stampede) is de beroemdste van heel Canada!

Calgary autoreis of camperreis Canada De Calgary Stampede is een beroemde rodeo in Calgary

Ongerepte natuur in Banff en Jasper National Park

De nationale parken Banff en Jasper zijn een paradijs voor natuurliefhebbers. Ze liggen midden in de ruige Rocky Mountains. Hier zie je verstilde bergmeren, zó blauw dat je je ogen bijna niet gelooft. En diepe kloven met ruisende rivieren. Elanden en herten langs de weg. Beren óp de weg. Omdat er zoveel moois te zien is, blijf je vijf nachten in de Rockies. Hier zie je de landschappen en taferelen die je in elke vakantiebrochure tegenkomt.

Moraine Lake in Banff National Park Weg dwars door de Rocky Mountains in Canada

Camper aan Bow Lake, Banff National Park Beer in Jasper National Park, West-Canada

Wells Gray en Whistler

Je verruilt de Rocky Mountains voor Wells Gray Provincial Park: een vulkanisch landschap vol watervallen. Wandelschoenen zijn niet eens nodig, de mooiste watervallen liggen vlak langs de weg! Van Wells Gray toer je vervolgens naar Whistler. De topattractie in dit skioord is de Peak to Peak Gondola. Mensen die last hebben van hoogtevrees kunnen beter met beide benen op de grond blijven. Je gaat namelijk met een gondel van de ene bergtop naar de andere. Voor anderen is dit een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van de reis!

West-Canada Wells Gray Provincial Park Peak 2 Peak Gondola Whistler

Vancouver Island en Vancouver

Vervolgens een mini-voorproefje op je cruise. Met de auto of camper ga je aan boord van de veerboot van BC Ferries naar Vancouver Island. Je bezoekt surfersstadje Tofino, struint door het regenwoud van Pacifc Rim National Park en kunt een walvisexcursie maken. De Britse stad Victoria staat ook op het programma. Met zijn statige gebouwen, bloeiende landschapstuinen en rode dubbeldekkerbussen lijkt het alsof je in Engeland verzeild bent geraakt. Met de ferry keer je terug naar Vancouver, waar je twee nachten verblijft. Vind je dit programma te druk? Dan kun je de route gewoon aanpassen en bijvoorbeeld Vancouver Island overslaan of er juist langer blijven.

Vancouver Island Whale Watch Tofino Victoria British Columbia

All aboard!

Het tweede deel van je reis breekt aan. In Vancouver ga je aan boord van de Ms Noordam of Westerdam van de Holland America Line. Zeven nachten is dit schip je thuis. Aan boord zijn zwembaden, sportfaciliteiten, restaurants en zelfs uitgaansgelegenheden. Maar het leukste gebeurt buiten. De komende dagen trekken spectaculaire fjorden, weelderige regenwouden, ruige rotskusten en ijsschotsen aan je voorbij. Je meert aan in verschillende plaatsen om de indrukwekkende natuur van Alaska ook vanaf land te ontdekken.

De Inside Passage (West-Canada)

De Inside Passage is een eeuwenoude doorgang van bijna zestienhonderd kilometer lang die Vancouver in West-Canada verbindt met het zuidoosten van Alaska. Onderweg zie je niets anders dan ongerepte wildernis, imposante besneeuwde bergtoppen, naaldbossen en smalle fjorden met aan beide zijden steile rotswanden die hoog boven je uittorenen. Aan de kust liggen indianendorpjes of een verlaten nederzetting. Met wat geluk zie je adelaars, dolfijnen, walvissen of zeeleeuwen. Neem dus je verrekijker mee.

Inside Passage Inside Passage British Columbia

Ketchikan en Juneau (Alaska)

Na twee dagen varen legt het schip aan in Ketchikan, in de zuidelijkste punt van Alaska. Ga van boord en fotografeer de bontgekleurde houten huizen, proef verse vis en duik in de inheemse geschiedenis. In elke plaats waar je aanmeert, kun je kiezen uit een heel scala aan excursies (betaald). Een van de leukste excursies vanuit Ketchikan is de vaart of vlucht langs het sprookjesachtige Misty Fjords National Monument. De volgende dag ben je een goudzoeker in Juneau, de hoofdstad van Alaska. Deze plaats ontstond tijdens de negentiende-eeuwse goudkoorts. Een aanrader is de excursie naar de Mendenhall Glacier.

Holland America Line Cruise door Ketchikan, Alaska Holland America Line Alaska Cruise Juneau

Skagway: Goudkoorts en oude treinroutes

Klaar voor meer historie en natuur? In Skagway moet je zeker naar het Klondike Gold Rush National Historical Park, waar je terug gaat naar de tijd van saloons, glorie, goud, prostitutie en wetteloosheid. Ook indrukwekkend is de excursie met de White Pass & Yukon Railroad; een treinspoor van Skagway naar Whitehorse in de Canadese Yukon. Je maakt met stoomtrein een steile klim over een smalle bergrichel en passeert hoge bruggen met langszij watervallen en gletsjers.

Skagway Alaska Skagway Alaska White Pass Railroad

Glacier Bay National Park - Werelderfgoed

Next stop: Glacier Bay National Park, ook wel de kroonjuweel van Zuidoost-Alaska genoemd. Glacier Bay staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is alleen per boot te bereiken. Hier zijn gletsjers en ijsschotsen zo ver het oog reikt. Als je vanaf het dek van het schip wil beleven hoe afkalvende gletsjers enorme knallen en luide plonzen veroorzaken, zorg dan dat je een warme (regen)jas en muts draagt.

Holland America Line Cruise door Glacier Bay, Alaska Holland America Line Alaska Cruise Glacier Bay

Seward en Anchorage

Je reis eindigt in Seward, waar je 's morgens vroeg aankomt en de omgeving kan verkennen. Je stapt daarna op de bus naar Anchorage, waar je de komende twee nachten in een hotel slaapt. Als je geen transfer hebt geboekt, kun je dat enkele dagen voor ontscheping nog aan boord regelen.

Route met auto/camper aanpassen

Dit waren de hoogtepunten van de Western Canada & Alaska Cruise. Het vaarschema van de cruise staat vast, maar het gedeelte voor en na de cruise is helemaal naar wens aan te passen. Bijvoorbeeld: langer in Calgary verblijven, Vancouver Island overslaan, je reis verlengen met autohuur in Alaska. Geef je wensen door aan onze reisadviseurs en ze denken met je mee over de beste en voordeligste opties. Wil je alvast weten hoe het eraan toegaat aan boord van een cruiseschip? In onze Cruise-vraagbaak staan de veelgestelde vragen voor je op een rij.



  Bekijk deze reis van dag tot dag

Drive & Sail: een rondreis door West-Canada gecombineerd met een cruise door Alaska! Op deze avontuurlijke trip reis je per auto door West-Canada, van Calgary via de Rocky Mountains naar de ruige kust van de Grote Oceaan. Je reist over de schilderachtige Icefields Parkway van Banff naar Lake Louise en Jasper. Na een bezoek aan Whistler brengt de veerboot je naar Vancouver Island. Na een bezoek aan Pacific Rim National Park, Victoria en Vancouver zit je rondreis per auto erop en maak je een cruise naar Alaska. Je scheept in op het cruiseschip van de Holland America Line voor een spectaculaire cruise door de Inside Passage en langs de hoogtepunten van Alaska.

Deze reis is standaard 24 dagen lang. De route voor (of na!) de cruise kan naar wens worden aangepast. Geef je wensen aan in het offerteformulier.

Vancouver SkylineRocky Mountains bij BanffCruise Glacier BayAlaska Cruise van Holland America Line
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan