Norfolk, Virginia

Norfolk Virginia Norfolk is een middelgrote stad in het uiterste westen van Virginia, waar de Chesapeake Bay en de Atlantische Oceaan bij elkaar komen. Norfolk is vooral bekend vanwege zijn marinebasis, die als de grootste marinebasis ter wereld geldt. Daarnaast is Norfolk een belangrijk cultureel centrum, waar je aan bezoekt kunt brengen aan hoog aangeschreven musea en culturele genootschappen. In het pas gerenoveerde stadscentrum vind je veel restaurants en winkels.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Nauticus National Maritime Center en Hampton Roads Naval Museum

Nauticus is een groot museum dat gericht is op de marine. In het Nauticus National Maritime Center kun je zelf in een virtuele stuurhut plaatsnemen en andere schepen opblazen. In hetzelfde gebouw bevind zich het Hampton Roads Naval Museum, dat meer gericht is op volwassenen. Hier kun je onder andere een bezoek brengen aan de Wisconsin, een van de laatste Amerikaanse oorlogsschepen.

Norfolk

Marinebasis

Vanuit het Naval Tour and Information Center in Norfolk kun je vrijwel elke dag met een begeleide rondleiding de marinebasis van Norfolk bezoeken. Tijdens deze tour zie je onder andere vliegdekschepen, amfibische gevechtsvoertuigen en fregatten.

Norfolk Naval Base, Virginia

MacArthur Memorial Center

In het centrum van Norfolk vormen vier gebouwen samen het MacArthur Memorial Center. Deze gebouwen staan in het teken van ‘General of the Army’ Douglas MacArthur. MacArthur speelde als generaal een belangrijke rol in beide Wereldoorlogen en de Korea-oorlog. In het theater van het Memorial wordt continu een 24 minuten durende film vertoond over het leven van MacArthur. Ook de graven van MacArthur en zijn vrouw maken deel uit van het Memorial Center.

Chrysler Museum of Art

In het Crysler Museum vind je meer dan zestig gallerijen met schilderijen, glaswerk, beeldhouwwerken, foto's en decoratieve kunst. Een grote publiekstrekker van het museum is een glasstudio, waar 's middags demonstraties glasblazen plaatsvinden. Het museum verzorgt het hele jaar door wisselende tentoonstellingen. Het museum beheert ook twee historische huizen in het centrum van Norfolk. In het achttiende-eeuwse Willoughby-Baylor House is het Norfolk History Museum gevestigd, waar je aan de hand van kunstwerken, artefacten en andere documenten meer te weten komt over de geschiedenis van Norfolk. Het Moses Myers House uit 1797 bestaat nog voor 75% uit originele elementen. De twee historische huizen zijn elk weekend open voor groepsrondleidingen.

Norfolk Botanical Garden

Vlak bij het internationale vliegveld van Norfolk ligt de Norfolk Botanical Garden. De botanische tuinen van Norfolk omvatten verschillende thematuinen die het hele jaar geopend zijn, waaronder een renaissancetuin en een Japanse tuin. Ook zijn er tuinen speciaal voor kinderen. De overige tuinen zijn zo ingericht dat er elk seizoen wat te beleven valt.

Norfolk Virginia

Virginia Zoo

De Virginia Zoo, een dierentuin van 21 hectare groot, opende in 1900 voor het eerst haar deuren. De dierentuin huisvest 400 dieren, waaronder Afrikaanse olifanten, Aziatische zwarte beren, orang-oetangs, kraanvogels en adelaars.

Virginia Zoo, Norfolk

Fort Monroe National Monument

Reis je van/naar Williamsburg/Richmond? Stop onderweg dan even bij Fort Monroe en duik in de geschiedenis. In het gratis toegankelijke Casemate Museum komt alles aan bod, van indianen, de ontdekkingsreizen van kapitein John Smith, de Burgeroorlog tot de verdediging van de Chesapeake Bay. Het museum is op maandag gesloten.

Fort Monroe, Virginia

Feiten

Staat Virginia
County Norfolk maakt als onafhankelijke stad geen deel uit van een county
Oppervlakte 250 km²
Hoogte 2 meter
Inwoners 243.000
Tijdzone Eastern Standard Time (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan