Nags Head, North Carolina

Nags Head North Carolina Nags Head is een van de belangrijkste toeristische centra van de Outer Banks. Dit heeft alles te maken met Jockey’s Ridge State Park, waar de grootste zandduinen van Oost-Amerika liggen. Nags Head is een mooie kustplaats met veel houten huizen en een groot zandstrand. In Nags Head zijn Jennettes Pier en Bodie Island Lighthouse ook een bezoek waard. Beide locaties zouden niet misstaan op een ansichtkaart.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bodie Island Lighthouse

Deze fotogenieke, zwart-witte vuurtoren is 47,5 meter hoog en populair onder toeristen. De Bodie Island-vuurtoren heeft haar originele fresnellens uit 1872 behouden. Met deze enorme, maar relatief lichte lens kan het licht worden gebundeld en worden boten veilig over de donkere golven geloodst. Je kunt de vuurtoren bezoeken via een (betaalde) tour. Tickets kun je vooraf reserveren of (de dag van tevoren!) ter plekke kopen. Kom op tijd: tickets zijn op basis van first-come, first-served. De vuurtoren is bijzonder gelegen tussen hoge dennenbomen en moerasland, dus het is ook de moeite waard om er alleen omheen te wandelen.

Nags Head North Carolina

Jockey's Ridge State Park

Tussen de hoogste zandduinen aan de Atlantische kust krijg je bijna het gevoel dat je in de Sahara bent beland. De 25 tot 30 meter hoge duinen lijken eerder thuis te horen in een woestijn dan in een kustplaatsje. Wandelaars gaan naar de top van de hoogste duin voor een schitterend uitzicht, kinderen glijden op sandboards naar beneden en echte avonturiers gaan hang-gliden. Bij het bezoekerscentrum vind je een museum en een ronde vlonder, waar je overheen kunt lopen om alles te leren over de duinen. Doe goede schoenen aan en smeer je goed in tegen de zon, ook een hoed/pet en zonnebril zijn geen overbodige luxe!

Nags Head North Carolina

Jennette's Pier

Deze lange houten pier werd in 1939 aangelegd om het vissen te vergemakkelijken. Hiervoor moesten pijlers van wel 20 meter de oceaanbodem in gestampt worden. Zestig jaar lang werden heilbot, makreel en zeebaars aan land gehaald via de pier. In 2003 werd het grootste deel van de pier verwoest door Orkaan Isabel en werd er een nieuwe pier gebouwd. Je kunt er overheen wandelen voor een mooi uitzicht op Nags Head, de oceaan en de zonsop- of ondergang.

Nags Head North Carolina

Omgeving

Roanoke Island

Tussen Nags Head en het vasteland ligt Roanoke Island, ook wel ‘The Lost Colony’ genoemd. De Engelsman Sir Walter Raleigh stichtte hier in de zestiende eeuw een kolonie. Helaas was dit geen succes: de inwoners van de kolonie zijn op mysterieuze wijze verdwenen. De geschiedenisliefhebber is op Roanoke Island aan het juiste adres. Fort Raleigh National Historic Site herdenkt de eerste Engelse nederzetting in de Nieuwe Wereld en vertelt over de historische gebeurtenissen op het eiland. Op Roanoke Island Festival Park vind je een zestiende-eeuws schip, een indianendorpje en een nagebouwde nederzetting van kolonisten waar gekostumeerde gidsen je mee terug in te tijd nemen. Eveneens populair is het North Carolina Aquarium.

Cape Hatteras National Seashore

Onder Nags Head begint de kustlijn van Cape Hatteras. Het is een smalle strook waar de natuur redelijk zijn gang kan gaan. Je vindt er watervogels, moerassen, boslandschappen, zandduinen en veel grote, brede en niet-toeristische stranden.

Feiten

Staat North Carolina
County Dare
Oppervlakte 17,2 km2
Inwoneraantal 2700
Tijdzone gmt -5 (zomer gmt -4)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan