Lansing, Michigan

Lansing, Michigan Je wist het misschien nog niet, maar Lansing is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Michigan. Lansing ligt tussen Chicago, Detroit en de Great Lakes. De stad heeft een Europese sfeer. Dankzij de Michigan State University heeft Lansing een relatief hoogopgeleide bevolking. De economie draait grotendeels dankzij autofabrikant General Motors, die in Lansing twee fabrieken bouwde.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Michigan Historical Museum

Duik in de geschiedenis van Michigan. De tentoonstellingen variëren van de allereerste bewoners tot de industriële revolutie. Je leert er ook meer over de belangrijke rol die Michigan met de Underground Railroad speelde in de strijd tegen de slavernij. Ook reis je terug naar de jaren vijftig, toen de auto zijn opmars maakte en Michigans cultuur én economie voorgoed veranderden. Het Historical Museum ligt aan 702 West Kalamazoo Street.

Lansing, Michigan

State Capitol

Vanuit alle hoeken van Lansing zie je het Michigan State Capitol. Dit overheidsgebouw werd ontworpen door Elijah E. Myers, een van de meest vooruitstrevende architecten van zijn tijd. Bijzonder aan het State Capitol is de grote hoeveelheid handgeschilderde oppervlakten. Op werk- en zaterdagen kun je een rondleiding volgen door het capitoolgebouw. De rondleidingen vertrekken ieder half uur op kantoortijden.

Lansing, Michigan

Impression 5 Center

Op deze gave plek aan Museum Drive maak je kennis met de wetenschap. Het is een ideale bestemming voor gezinnen. Impression 5 verwijst naar de zintuigen: je zult ze tijdens je bezoek allemaal herontdekken! Waan je een tandarts in de levensgrote mond, waar je tanden onder een microscoop kunt bekijken. Bouw je eigen huis als een echte architect of stel een aerodynamisch vliegtuig samen en blaas je vijanden op met een luchtkanon.

Lansing, Michigan

R.E. Olds Transportation Museum

Autoliefhebbers opgelet! In R.E. Olds vind je een grote collectie auto's en memorabilia uit de auto-industrie. Ransom Eli Olds was een van de beroemdste inwoners van Lansing. De oudste automobiel die hij verzamelde, werd gebouwd in 1897. Tot de collectie behoren ook een NASCAR-raceauto uit 1953 en een ouderwetse koets uit 1901.

Potter Park Zoo

De kans dat je tijdens je rondreis door Amerika een leeuw, sneeuwluipaard of kangoeroe tegen het lijf loopt, is nihil. Of toch niet? Ga maar eens naar Potter Park Zoo. In de dierentuin van Lansing leven maar liefst 160 diersoorten, waaronder rode panda's, bongo's en Siberische tijgers. Veel van de inwoners van de dierentuin worden met uitsterven bedreigd. Potter Park Zoo is dagelijks geopend. Je betaalt een kleine entreeprijs.

Lansing, Michigan

Lansing River Trail

Een leuke manier om Lansing te verkennen, is de River Trail. Dit wandelpad strekt zich 32 kilometer uit van Waverly Road tot in Old Town. In Old Town vind je leuke winkeltjes, galerieën en restaurantjes. Lansing River Trail verbindt onder andere Potter Park met de Michigan State University en gaat ook langs Impression 5 Center. Je komt door verschillende stadsparken en natuurgebieden. Als je het leuk vindt om te kanoën of kajakken, kun je terecht in Crego Park.

Michigan State University

In East Lansing kun je een bezoek brengen aan de campus van MSU. Je kunt er een bezoekje brengen aan de W.J. Beal botanische tuin, moderne kunst bekijken in het Eli and Edythe Broad Art Museum of een hapje eten in een van de vele gelegenheden, van de Spartan Hall of Fame Cafe tot Noodles and Company.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan