Belleville, Michigan

Belleville Ann Arbor Belleville is een stadje langs de oever van Belleville Lake. Het bestaat uit drie aparte wijken, een gezellig centrum en mooie stadsparken, waaronder het grote Van Buren Park. Een populaire attracties is het Yankee Air Museum, waar je vluchten kunt maken met historische bommenwerpers. Een belangrijk evenement is het jaarlijkse Strawberry Festival, dat veel bezoekers uit de omgeving trekt. De plaatselijke high school heeft een van de grootste marching bands van Amerika. Ga ook eens kijken bij de University van Michigan in Ann Arbor.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Belleville Lake

Dit prachtige meer, dat eigenlijk Edison Lake heet, is ontstaan doordat de Huron-rivier op twee plekken werd ingedamd. Waar eens een smalle rivier stroomde, ligt nu een meer van bijna tien kilometer lang. In de zomer is het een geliefde locatie om te varen en vissen en langs de oever kun je mooi wandelen en fietsen. Het hele jaar door zijn er schitterende zonsondergangen te zien.

Belleville Area Museum

Het Belleville Area Museum is gevestigd in een oude school. Je vindt er verschillende replica's op kleine schaal van historische gebouwen die vroeger in Belleville, Sumpter en Van Buren stonden. Het museum behoudt en promoot de geschiedenis van de gemeenschap door historische artefacten tentoon te stellen en historische programma's te presenteren.

Yankee Air Museum

Het Yankee Air Museum is gevestigd op Willow Run Airport, een militair vliegveld dat in 1941 door de Ford Motor Company werd opgericht om B-24 bommenwerpers te fabriceren. Door Ford's toepassing van massaproductie lag het productietempo heel hoog: op het toppunt rolde elk uur een B-24 van de lopende band. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog waren er meer dan achtduizend bommenwerpers geproduceerd. In 1981 besloot de pas opgerichte Yankee Air Force nieuw leven in het vliegveld te blazen, om de bruisende luchtvaartgeschiedenis van de regio te behouden voor toekomstige generaties. De indrukwekkende collectie bestaat uit materiaal van de beide Wereldoorlogen, de Korea-oorlog en de Vietnam-oorlog. Neem een kijkje in de werkplaats waar een oude B-24 wordt hersteld, waan je een echte piloot in een vluchtsimulator en bekijk de tentoongestelde vliegtuigen, militaire voorwerpen en historische foto's. Echte waaghalzen kunnen meegaan met een vlucht in de B-17 'Yankee Lady' of de B-25 'Yankee Warrior'. Vluchten vinden plaats tussen mei en oktober en dienen van tevoren (online) gereserveerd te worden. Elke zomer is Willow Run Airport de locatie van de Thunder Over Michigan Air Show, een spectaculaire vliegshow met allerlei historische vliegtoestellen en -demonstraties.

Belleville Ann Arbor

Stadsparken

Langs de oever van Belleville Lake vind je diverse stadsparken, waaronder Horizon Park, de locatie van het Belleville War Memorial. Andere mooie parken zijn Doane's Landing, Victory Park en Village Park. Een van de grootste parken is het Van Buren Park met een zandstrand, diverse sportmogelijkheden en wandelroutes. Er vinden regelmatig concerten en andere evenementen plaats.

Crosswinds Marsh

Ongeveer twintig minuten ten zuiden van Bellevile ligt het grootste moerasreservaat in Wayne County. Er zijn verschillende buitenactiviteiten mogelijk, zoals wandelen, kanoën, vissen en paardrijden. Ook is het een mooie plek om te gaan picknicken.

Belleville Crosswinds Marsh

Muziek

Belleville heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van techno, een vorm van elektronische dansmuziek. Het was de plaats waar Juan Atkins, Kevin Saunderson en Derrick May - ook wel bekend als de 'Belleville Three' - in hun kelder de eerste techno-platen produceerden. Een heel ander muziekgenre vind je op de Belleville High School, de thuisbasis van een van de drie grootste marching bands in de Verenigde Staten. In totaal zijn er meer dan 300 muzikanten actief. De band bestaat uit verschillende groepen, die onder andere optreden tijdens sportwedstrijden, concerten en het Strawberry Festival.

Belleville

Belleville National Strawberry Festival

Elk jaar in het weekend van Vaderdag staat Belleville in het teken van het Strawberry Festival, dat ooit begon om pas geoogste aardbeien te promoten. Gedurende drie dagen verandert Belleville in één groot festivalterrein, waar ongeveer 200.000 bezoekers op afkomen. Tijdens het festival kun je onder andere genieten van markten, wedstrijden, liveoptredens en allerlei smakelijke aardbeigerechten.

Belleville Ann Arbor

Omgeving

University of Michigan

In buurplaats Ann Arbor ligt de omvangrijke University of Michigan. De mooie campus herbergt gotische gebouwen. Je kunt een bezoekje brengen aan de campus, waar je het Kelsey Museum of Archaeology kunt bezoeken over Mediterrane volkeren. Ook het Museum of Art en het Museum of Natural History zijn de moeite waard. Op de campus is ook een botanische tuin te vinden. Aan University of Michigan zijn verschillende studies te volgen, waaronder Rechten en Performing Arts.

Ann Arbor, Michigan University

Feiten

Staat Michigan
County Wayne
Oppervlakte 3 km²
Hoogte 205 meter
Inwoners 4.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan