Indiana

Indiana, ofwel ‘land van de indianen’, werd als negentiende staat opgenomen in de Verenigde Staten van Amerika. Deze staat in het middnenwesten grenst in het noorden voor een deel aan Lake Michigan. Indiana’s bijnaam is ‘The Hoosier State’ en de inwoners staan erom bekend hun naam ‘Hoosier’ met trots te dragen, hoewel niemand precies weet waar het vandaan komt of wat het betekent. Hoosiers zijn gek op sport, wat onder andere terug te zien is in de spanning om basketbaltoernooien, die bekend staat als de ‘Hoosier Hysteria’.

Feiten

Bijnaam: The Hoosier State
Hoofdstad: Indianapolis
Grootste stad: Indianapolis
Bevolking: 6.517.000
Oppervlakte: 94.321 km²
Toetreding tot de VS: 11 december 1816
Officiële website: www.in.gov

Vlag & Seal

Vlag Indiana Seal Indiana

Cultuur/Geschiedenis

Indiana betekent ‘land van de indianen’, wat verwijst naar het verleden van de staat. Ongeveer 12.000 jaar geleden werd het gebied al bewoond door indianen. De eerste Europeanen die het gebied betraden waren Fransen, onder leiding van de heer LaSalle. De Fransen bouwden handelscontacten op met de oorspronkelijke bewoners en ruilden whisky en wapens voor huiden. In het midden van de achttiende eeuw kwamen de Britse kolonisten, die steeds meer land opeisten. Ze verdreven de indianen en namen het gebied over van de Fransen. Op 11 december 1816 werd Indiana officieel opgenomen in de Verenigde Staten van Amerika en werden de grenzen vastgelegd zoals die nu zijn.

Feesten

Op Memorial Day, gehouden op de laatste maandag van mei, worden in heel de Verenigde Staten omgekomen Amerikaanse militairen herdacht. Daarnaast wordt op deze dag (onofficieel) ook wel het begin van het zomerseizoen gevierd. In Indiana staat deze dag in het teken van de Indy 500, een belangrijke autorace. Veel Hoosiers kijken dan ook het hele jaar uit naar deze race. Ook buiten Indiana bestaat er veel belangstelling voor het evenement. De Indy 500 behoort namelijk tot de drie bekendste autoraces ter wereld.

Culinair

Indiana heeft niet echt specifieke culinaire specialiteiten. Na het hoofdgerecht eten Hoosiers graag ‘sugar cream pie’, die geadopteerd is als officiële ‘state pie’. Sugar cream pie wordt gevuld met room en vervolgens in de oven gezet.

Klimaat

Indiana ligt landinwaarts, waardoor er een gematigd landklimaat heerst. Dit houdt in dat de zomers warm en vochtig zijn en de winters koud. In het noorden is het in het algemeen kouder dan in het zuiden. Zo ligt de wintertemperatuur in de noordelijke regio’s tussen de -1 en -10 graden, terwijl de temperatuur in het zuiden varieert tussen -6 en 4 graden boven nul. In de zomer is er niet veel verschil tussen het noorden en zuiden en liggen de maximumtemperaturen ongeveer tussen de 20 en 30 graden Celsius. Indiana wordt regelmatig getroffen door tornado’s, maar maakt geen deel uit van de ‘tornado alley’, het gebied waar de meeste tornado’s voorkomen.

Beste reistijd

Het einde van de lente en de herfst zijn het meest geschikt om Indiana te bezoeken.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan