Ohio

Ohio grenst in het noorden aan de Amerikaanse staat Michigan en aan Lake Erie, dat de grens met Canada vormt. Het is de thuisstaat van veel kastanjebomen en ook van uitvinder Thomas Edison, astronaut Neil Armstrong en regisseur Steven Spielberg. Toeristen komen vooral naar de staat voor de mooie meren en hun oevers.

Feiten

Bijnaam: The Buckeye State
Hoofdstad: Columbus
Grootste stad: Columbus
Bevolking: 11.550.000
Oppervlakte: 116.096 km²
Toetreding tot de VS: 1 maart 1803
Officiële website: www.ohio.gov

Vlag & Seal

Vlag Ohio Seal Ohio

Cultuur/Geschiedenis

Ohio wordt wel eens ‘Mother of Presidents’ genoemd, omdat er maar liefst acht presidenten vandaan komen. Daarnaast is het een ‘zwevende staat’, wat inhoudt dat de inwoners bij verkiezingen niet op een vaste partij stemmen. Het winnen van kiezers tijdens de verkiezingscampagnes is in dit soort staten van extra belang, omdat zij vaak het verschil uitmaken. In Ohio wordt daarom meer campagne gevoerd dan in staten waarvan de verkiezingsuitslag van te voren eigenlijk al duidelijk is.
 
Toen Ohio in 1803 toetrad tot de Verenigde Staten, kon men het niet eens worden over welke stad de hoofdstad moest worden. Daarom werd er een nieuwe stad gesticht: Columbus, vernoemd naar de bekende wereldreiziger.

Feesten

In Valley City vindt jaarlijks in augustus een wat vreemd spektakel plaats: het Frog Jump Festival. Dit evenement bestaat al tientallen jaren en hoewel het oorspronkelijk bedoeld was voor kinderen, komen ook veel volwassenen een kijkje nemen als er honderden kikkers op straat vrijgelaten worden om in het rond te springen. De bedenker van het festival, Andy Neff, zegt geïnspireerd te zijn geweest door ‘The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County’, een verhaal van de bekende Amerikaanse schrijver Mark Twain.

Culinair

Ohio's bijnaam is ‘The Buckeye State’. Buckeyes (een soort paardenkastanjes) zijn er namelijk erg populair. Ze dienen als ingrediënt in allerlei soorten hapjes, zoals koekjes.
 
‘Buckeye balls’ zijn nagemaakte kastanjes: het zijn snoepballetjes van pindakaas met een laagje chocolade eromheen. Om het extra op een kastanje te laten lijken wordt de bovenkant in witte chocolade gedoopt.
 
Ook van zuurkool, ui en broodkruimels worden balletjes gemaakt. Deze ‘sauerkraut balls’ worden gefrituurd en zijn een specialiteit uit het noordoosten. Nog zo'n specialiteit is de hanky panky, een worstje met kaas en Worchestershiresaus, geliefd op feestjes en bijeenkomsten.

Klimaat

Ohio kent een continentaal klimaat, maar de extremen die daar normaal gesproken mee gepaard gaan, worden wat gematigd door Lake Erie. Toch is het er 's zomers behoorlijk warm (bijna dertig graden) en 's winters redelijk koud (maxima van enkele graden boven nul, minima van min vijf). Vooral in de winter kan er sprake zijn van extreme weersomstandigheden met hevige stormen en sneeuwval. De regenval is min of meer gelijkmatig over het hele jaar verspreid.

Beste reistijd

Wat de temperatuur betreft kun je Ohio het beste bezoeken aan het eind van de lente, in de zomer of aan het begin van de herfst: van mei tot en met september liggen de maxima boven de twintig graden. 's Winters komen er - naast flinke regenbuien - ook geregeld sneeuw- en ijsstormen voor. Dit slechte weer duurt vaak voort tot halverwege de lente (april). Juli en augustus vormen het hoogseizoen: het is dan drukker en de prijzen ligger wat hoger dan in de andere maanden.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan