Navajo Reservaat, Arizona

navajo nation arizona, het echte amerika Navajo Nation of Navajo Reservaat is een tot de verbeelding sprekend gebied. Het immense indianenreservaat strekt zich uit over de staten Utah, Arizona en New Mexico. Hier is het oorspronkelijke Amerika nog tot in elke zandkorrel voelbaar. Tussen de rode rotsen in de uitgestrekte woestijn voel je de krachten van oude geesten en de (vaak pijnlijke) geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld. Binnen de grenzen van Navajo Nation vind je tientallen monumenten, historische plekken en zogenaamde Tribal Parks.

Bezienswaardigheden & activiteiten

In het Navajo Reservaat in de staat Arizona vind je onder andere:

  • Window Rock Window Rock, Navajo Reservaat , een 61 meter hoge roodkleurige rots met een kenmerkend rond gat. Dit is de hoofdstad van Navajo Nation.
  • Navajo National Monument, waar je ruïnes van twee eeuwenoude dorpen kunt bekijken.
  • Monument Valley Monument Valley, Navajo Reservaat , een haast eindeloze woestijn die wordt onderbroken door rode zandsteenformaties en tafelbergen. Misschien ken je het landschap uit westernfilms van John Ford.
  • Canyon de Chelly: een kloof met ruïnes van traditionele woningen en de kenmerkende Spider Rock.
  • Second Mesa

    Tussen Canyon de Chelly en Grand Canyon ligt het leefgebied van de Hopi-stam. In Second Mesa is een Visitor Center waar je uitleg krijgt over de leefwijze en geschiedenis van de Hopi. De Hopi leven al duizenden jaren in het noord-oostelijke deel van Arizona. Hun pueblo’s zijn gebouwd op de First, Second en Third Mesa (tafelbergen) en zijn gemaakt van zandsteen. In de pueblo’s zie je hoe de Hopi manden en traditionele poppen maken en zilver smeden. Je kunt er echte Hopi-producten kopen, zoals zelfgemaakte kleden, zilver, manden en keramiek.

  • Wupatki National Monument bestaat uit enkele ruïnes van de Anasazi en Sinagua uit de twaalfde eeuw. Na de uitbarsting van de Sunset Crater-vulkaan in 1065 verlieten de indianen de omgeving. Toen ze terugkwamen, was de grond verrijkt door de vulkanische as, wat de landbouw ten goede kwam. Ze bouwden enkele nederzettingen zoals Wupatki, deze nederzettingen bestaan uit meerdere verdiepingen en honderd kamers.

Je kunt de natuur in het Navajo Reservaat onbeperkt fotograferen, maar als je een Navajo-indiaan op de foto wilt zetten moet je daarvoor eerst toestemming vragen, want zij zijn geen toeristische attractie. Oh ja: 'Navajo' spreek je uit als 'Nevaho'

Wupatki National Monument, Navajo Reservaat

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan