Kaibab National Forest, Arizona

Kaibab National Forest, Arizona Kaibab National Forest grenst aan de North- en South Rim van de Grand Canyon in Arizona. Het park bestaat uit drie secties: North Kaibab Ranger District, Tusayan Ranger District en Williams Ranger District. Opvallend is dat de secties sterk variëren in hoogte van 1.676 meter in het zuidwesten tot Kendrick Peak met 3.175 meter in Williams Ranger District. Verwonder je over de prachtige natuur in dit National Forest en houd je ogen open voor wildlife, zoals zwarte beren en coyotes.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Red Butte

Red Butte ligt op het Coconino Plateau ten zuiden van de Grand Canyon en torent hoog boven de rest van de omgeving uit. Bevolkingsgroep de Havasupai noemt deze berg Wii’i Gdwissa en dit gebied is heilig voor vele bevolkingsgroepen, zoals de Havasupai, Haulapai, Navajo, Hopi en Zuni. Red Butte is opgenomen in meerdere scheppingsverhalen. Een pittige wandeling (2,25 kilometer, enkele reis) brengt je naar de top van de Red Butte. Voornamelijk de laatste 0,8 kilometer zijn vrij steil omhoog met diverse haarspeldbochten. Pas in de zomer op voor ratelslangen!

Hull cabine

In 1889 bouwden de gebroeders Hull de oudste nog bestaande historische hut Hull Cabin, vlak bij de South Rim van de Grand Canyon. Rondom de Cabin vind je volwassen ponderosa-pijnbomen. Op het terrein ligt een drinkplaats waar wilde dieren, zoals elanden, zwarte beren en wilde kalkoenen, gebruik van maken. Houd je ogen dus goed open en wie weet spot je een beer of een eland!

Grandview Lookout Tower

In 1936 werden, vlak bij de South Rim van de Grand Canyon, de 25 meter hoge Grandview Lookout Tower en bijbehorende hut gebouwd. Oorspronkelijk werd de toren gebruikt om bosbranden op te sporen. Tegenwoordig is het een onderdeel van de Arizona Trail.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan