Four State Corners, Arizona

Four State Corners Bij Four Corners komen de kaarsrechte grenzen van de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico samen. Het is de enige plek in Amerika waar zoveel staten samenkomen op één punt. De praktische naam Four Corners doet geen recht aan deze schitterende omgeving vol natuurlijke rotssculpturen en ruwe landschappen, die geen rekening houden met de door de mens getekende grenzen. De Four Corners-regio heeft een rijke geschiedenis die je middels oude ruïnes en spectaculaire kloven op meerdere plekken kunt ontrafelen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Four Corners Monument

Dit monument bestaat uit een cementen verhoging met daarop een koperen kruis en de namen van de vier staten die elkaar hier zouden raken. Zouden, want grappig genoeg ligt dit monument niet op de geografische plaats waar de staatsgrenzen elkaar een hand geven. Het echte raakpunt zou een halve kilometer verder naar het westen liggen. Het Monument ligt in de staat New Mexico en behoort tot het land van de Navajo. Rondom het monument kun je handgemaakte juwelen, traditionele gerechten en kunstwerken van de Navajo kopen. Het Four Corners Monument ligt ten noorden van Interstate Highway 160. Four Corners Monument wordt omringd door indrukwekkende bezienswaardigheden waar je de bewogen geschiedenis van de regio kunt ontdekken. De volgende bezienswaardigheden liggen één tot anderhalf uur rijden van Four State Corners Monument:

Four Corners Monument

Omgeving

Monument Valley

Dit monument wordt gedeeld door de staten Utah en Arizona. Je herkent het landschap misschien uit Westernfilms als Stagecoach, Once Upon a Time in the West of Thelma and Louise. Het uitgestrekte Monument Valley is te herkennen aan de rode zandstenen 'buttes'; enorme rotsformaties die als uit het niets uit de grond opduiken. Het land is eigendom van de Navajo.

Four Corners Regio

Hovenweep National Monument

De ruïnes van dit monument liggen op smalle kliffen en balanceren op rotspunten van een kloofrand. De ruïnes zijn overblijfselen van huizen van de Ute, die rond de dertiende eeuw in deze regio leefden. Zowel de constructie als de setting van dit archeologische monument is indrukwekkend. Je ontdekt er meer over hoe de volkeren eeuwen geleden in dit onontgonnen gebied geleefd hebben en welke theorieën er bestaan over de torens van Hovenweep en waar ze voor dienden. Je kunt twee wandelpaden volgen langs de goed geconserveerde bouwwerken.

Four Corners Regio

Goosenecks State Park

De San Juan-rivier heeft in dit staatspark drie grote bochten uitgesleten die lijken op de nek van ganzen. Vanaf een uitkijkpunt kijk je de driehonderd meter diepe kloof in. Het is een leuke stopplaats voor tijdens je reis naar Canyonlands of Arches National Park.

Four Corners Regio

Bluff

Dit kleine plaatsje wordt omringd door zandstenen rotsen van wel negentig meter hoog. Bluff is een goede uitvalsbasis om Zuidoost-Utah te verkennen. Je kunt er een bezoek brengen aan Cedar Mesa of Valley of the Gods. Lees meer over Bluff

Four Corners Regio

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan