Camper huren Canada

Camper huren in Canada? De keuze is reuze! Wij werken samen met verschillende Canadese camperverhuurders, die elk weer hun eigen type campers aanbieden en hun eigen verhuurlocaties hebben. Onze reisadviseurs hebben zelf veel rondgereisd en helpen jou uit eigen ervaring een huurcamper uit te kiezen. Daarbij houden ze rekening met je wensen, budget en reisgezelschap. Als je een camper wilt huren in Canada, bedenk dan goed in welke stad je je reis wilt beginnen en welke route je wilt gaan rijden. Bel of mail ons gerust. Je mag ook langskomen. Op ons kantoor staat een C-25 camper, het meest verhuurde model in Canada.

Snel naar

Camperhuur Canada met verhuurder Canadream in Alaska Camperhuur Canada bij Fraserway

Veelgestelde vragen camperhuur Canada

In welke plaatsen kan ik een camper huren in Canada?

Een camperhuren in Canada kan in bijna alle grote steden waar een internationale luchthaven is. In West-Canada zijn Vanvouver, Calgary en Edmonton locaties waar je een camper huurt. In Oost-Canada Toronto en Halifax. De meeste camperverhuurders hebben meer dan één locatie. De meeste verhuurders staan het toe om tussen verschillende locaties in Canada one-ways te maken.

Bij welke verhuurders kan ik een camper huren in Canada?

Wij doen zaken met alle grote camperverhuurders in Canada. Cruise Canada, Fraserway en Canadream zijn de bekendste. Het is misschien lastig om deze verhuurders van elkaar te onderscheiden. Wil je een camper huren in Canada, dan kijken wij met je mee over welke verhuuder en welk model het beste passen bij jouw wensen, budget en reisgezelschap. Het verschil tussen de verhuurders kan zitten in de leeftijd van de vloot, de luxe van de campers en daarmee samenhangend, de prijs.

Welke campermodellen kan ik huren in Canada?

Als je een camper wilt huren in Canada, zul je merken dat er veel verschillende campermodellen zijn. De kleinste campers zijn de campervans: minibusjes omgetoverd tot een huisje op wielen. Heel compact, wendbaar en zuinig. Iets grotere campers zijn de truck-campers en de C-klasse campers. Dit zijn campers geschikt voor bijvoorbeeld families. Vergis je niet: het is niet waar dat de kleinste camper het goedkoopst is om te huren in Canada. Het meestvoorkomende model is de C-klasse camper. Deze is daarom vaak het meest gunstig geprijsd. Uiteraard maken wij een goede prijsvergelijking voor je! Ook goed om te weten: soms staat er een getal achter de letter die de klasse weergeeft. Een C-25 camper is bijvoorbeeld 25 feet lang, dat is 7,62 meter. Het grootste campertype dat je in Canada kunt huren, is de A-klasse camper. In Canada worden ook rolstoelcampers verhuurd. Voor het huren en besturen van een camper moet je minstens 21 jaar zijn en in het bezit van een geldig B-rijbewijs. Alle campers hebben een automatische versnellingsbak en zijn voorzien van een keuken. Grotere campers hebben ook een douche en toilet aan boord.

Wat kost camperhuur in Canada?

De kosten van camperhuur in Canada hangen af van de gekozen reisduur, reisperiode en het specifieke campermodel. Veel verhuurders in Canada maken gebruik van flexrates. Dat houdt in dat ze de huurprijs bepalen op basis van vraag en aanbod. De prijzen kunnen wekelijks fluctueren. Vaak geldt wel: hoe vroeger je boekt, hoe gunstiger de prijs van jouw huurcamper. Vraag bij ons een offerte aan voor camperhuur in Canada en we zoeken de beste deal voor je. Alle geldende aanbiedingen worden automatisch meegenomen. Op onze aanbiedingenpagina vind je alle vroegboekkortingen en specials.

Welke routes kan ik rijden met mijn huurcamper?

Op onze site vind je allerlei handigheden die je helpen bij het uitstippelen van een camperroute in Canada. Ten eerste hebben we routevoorbeelden voor je gemaakt. Deze bevatten steeds de hoogtepunten van een regio. Je kunt deze routes helemaal naar wens aanpassen. En met onze routeplanner bouw je zelf een route door Canada. Tip: heb je een mooie route gemaakt of gevonden? Met onze campingplanner zoek je er eenvoudig leuke campings bij. Daarna kun je gratis je persoonlijke reisgids aanvragen. In dit uitgebreide boekwerk voor onderweg staan beschrijvingen van de bezienswaardigheden op je route, tips voor onderweg en de adressen van de door jou geselecteerde campings.

Camperhuur Canada inclusief campings?

Maak het jezelf gemakelijk en boek bij ons een huurcamper in West-Canada inclusief campings! Met dit campingpakket ben je verzekerd van mooie overnachtingsplekken tijdens jouw rondreis. Een camperreis inclusief campings boeken kan vooralsnog alleen in West-Canada.

Tips en ervaringen voor camperhuur in Canada?

Op onze website zie je het kopje 'Voorpret' staan. Als je bezig bent je te oriënteren op camperhuur in Canada, of als je misschien je camper al geboekt hebt, vind je daar een schat aan informatie. In onze blogs doen we allerlei tips uit de doeken: van alles wat je moet weten over campings (reserveren) tot tips voor de eerste dag met je camper. Ook lees je reisverslagen en ervaringen van andere reizigers. Velen hielden tijdens hun camperreis in Canada een blog bij voor het thuisfront. Na de reis lieten ze reistips voor je achter en reviewden ze de campings waar ze overnachtten. Ook hebben we een vraagbaak vol antwoorden op nog meer veelgestelde vragen over camperhuur in Canada.

Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Volgend jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan