Vraag offerte

Vakanties en rondreizen Hawaii

In de Grote Oceaan, een paar duizend kilometer verwijderd van het vasteland van Amerika, ligt de vulkanische eilandengroep Hawaii. Hawaii is een tropisch paradijs en heel geschikt voor een vakantie of een rondreis met de auto. Surf over de goede golven, relax aan de gouden stranden en verdiep je in de Polynesische cultuur. Wil je op vakantie naar Hawaii? Onze reisadviseurs helpen je met het uitstippelen van je Hawaii-avontuur en regelen autohuur, binnenlandse vluchten en hotels.

Je Hawaii vakantie van A tot Z geregeld

Als je naar Hawaii op vakantie wilt, helpen we je met het uitstippelen van je complete reis en regelen we je vliegtickets, hotels en eventueel autohuur. Onze reisadviseurs inventariseren je wensen en adviseren je over welke eilanden en bezienswaardigheden daar bij passen. We bieden vluchten aan naar verschillende luchthavens op Hawaii: Honolulu (Oahu), Lihue (Kauai), Kahului (Maui), Hilo (Big Island) en Kona (Big Island). Er zijn geen rechtstreekse vluchten, je hebt altijd een vlucht met overstap. Dat kan bijvoorbeeld in Seattle zijn, of in Los Angeles. Wil je meerdere grote eilanden bezoeken, dan is een binnenlandse vlucht vaak de beste optie, deze kunnen we ook boeken. Van Big Island naar Kauai Island is het bijvoorbeeld een uur en drie kwartier vliegen; met de boot ben je erg lang onderweg. We gaan standaard uit van middenklasse hotels (2 à 3 sterren), maar kunnen ook luxere hotels en resorts boeken. Op elk van de vijf eilanden is het mogelijk een auto te huren.

vakantie naar hawaii

Big Island, Hawaii

Big Island is bijna twee keer zo groot als alle andere eilanden van Hawaii bij elkaar. Er zijn twee luchthavens. Dankzij de grootte kent dit eiland veel verschillende natuurlijke omgevingen en bezienswaardigheden. Strijk neer op een gitzwart strand, beklim een vulkaan in Hawaiʻi Volcanoes National Park of wandel door het regenwoud.

Big Island Hawaii, vakantie

Maui Island, Hawaii

Het landschap van 'the Magic Island' Maui telt watervallen en een afwisselende kustlijn met rotsen en prachtige zandstranden. Het meest bepalend voor het landschap is de vulkaan Haleakala. Deze vulkaan maakt deel uit van Haleakala National Park en is een geliefde locatie onder natuurliefhebbers en sterrenkijkers. Je vindt er de meeste bedreigde diersoorten van alle nationale parken in de Verenigde Staten. Volgens legendes op Maui trok de halfgod Maui de eilanden van Hawaii lange tijd geleden uit de zee en plaatste hij de zon boven de Haleakala-vulkaan. Het eiland is naar deze halfgod vernoemd. De vormen van het eiland zouden zelfs zijn hoofd en lichaam voor moeten stellen.

Maui Haleakala National Park met vulkaan Haleakala

Molokai Island, Hawaii

Molokai ligt in het midden van de Hawaïaanse eilandarchipel en is iets meer dan zestig kilometer lang. Molokai wordt wel het ‘meest Hawaïaanse eiland’ genoemd, omdat veel van de 3.800 inwoners van autochtone Hawaïaanse afkomst zijn. Daarnaast zou Molokai de geboorteplaats zijn van de bekende hula-dans. De westelijke zijde van het eiland is droog en relatief dor. De groenere oostzijde wordt gekenmerkt door ontoegankelijke bergen. Aan de noordkust liggen de overblijfselen van een vulkaan en de hoogste zeekliffen ter wereld. Molokai heeft geen openbaar vervoer en ook taxi’s zijn schaars, dus het huren van een auto is de manier om het eiland te verkennen.

Molokai kliffen Hawaii

Oahu Island, Hawaii

Oahu Island is het dichtstbevolkte en drukst bezochte eiland van Hawaii. Rond de hoofdstad Honolulu zijn de meeste hotels en resorts te vinden, maar de rest van het eiland heeft ook veel te bieden. De zuidkust van Waikiki trekt de meeste toeristen, de noordkust is het walhalla voor de surfliefhebber. Een bezoek aan het historische Pearl Harbor is ook een aanrader als je op Oahu Island bent. Je kunt vliegen op Honolulu, dat een internationale luchthaven heeft. Het eiland is erg toeristisch. Als je voor mooie stranden gaat, raden we een bezoek aan Maui aan.

Oahu Hawaii strand

Kauai Island, Hawaii

Kauai Island is het oudste en het meest noordelijke eiland van Hawaii. Door de vulkanische ondergrond heeft het eiland een zeer diverse begroeiing, waardoor het de bijnaam ‘Garden Island’ draagt. Het is het groenste eiland van Hawaii, maar ook meteen een van de natste plekken op aarde. Het eiland heeft ook een gevarieerde fauna. Meer dan de helft van de kustlijnen van Kauai heeft diepe ravijnen en groene rotsen. Het noordelijke deel is het meest indrukwekkend. Hier bevindt zich het Na Pali Coast State Park. Langs de ruige kust torenen kliffen tot 1.200 meter boven de Pacifische Oceaan uit.

Kauai Island Hawaii
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan