'Gestrand' op Honeymoon Lake

Door Gerard en Jodi - 08-09-2022 20:49

Het heeft zo moeten zijn denken we. Nadat onze 3 overnachtingen in Jasper niet door zijn gegaan door de bosbranden moesten we op zoek naar een alternatief en nu zitten we 50 km voor Jasper op Campground Honeymoon Lake...

Onze bruiloft zullen we hier niet gaan houden gok ik zo, maar het is werkelijk prachtig hier. De Rocky Mountains om ons heen en op 10 meter lopen het meer. Weer back to basic, zelfs de Solis, onze wifirouter, laat ons hier in de steek wat betreft internet, dus op het moment van lezen zijn we hier al weer vertrokken.

Onze dag dan maar... Vertrokken vanaf Johnston Canyon de Icefields Parkway opgedraaid vanaf Lake Louise. Alvast wat campings op ons netvlies voor het einde van de dag, maar in de wetenschap dat bij alle overnachtingen het principe 'first come, first served' geldt toch geprobeerd niet te laat aan te komen. We hadden echt dik mazzel, want alles zat zo goed als vol. Bijna vol gas de enige lege plek opgedraaid met de camper en dat was maar goed ook, want de volgende 4 campers hadden mooi pech :)

Vandaag weer fantastische meren, watervallen en gletsjers gezien. Begonnen bij Bow Lake, waarna we Peyto Lake aandeden. Met name dat laatste meer ligt er schitterend bij. Dit schijnt bij de mooiste 3 meren van Canada te horen. Na alle indrukken weer verder richting de Mistaya Canyon, een diepe kloof waar het water met ongekende kracht doorheen dendert.

En door... richting Weeping Wall, een waterval van 100m. Helaas waren we er al voorbij voordat we het doorhadden. In de wetenschap nog genoeg watervallen tegen te komen, zijn we toch maar doorgereden richting de Columbia Icefields en zijn we naar de gletsjer gelopen. Prachtig om hier met je neus bovenop te staan met al die hoge bergen om je heen. 
Andere kant van het verhaal is dat de gletsjer door de klimaatverandering steeds verder opschuift en dat werd door borden goed aangetoond. Inmiddels zijn we toch wel gaar en na een soepje in de camper vol gas naar onze beoogde bestemming Honeymoon Lake gereden.

Waarschijnlijk blijven we hier morgen ook wamt we zijn nog lang niet uitgekeken op de Icefields Parkway. 

Groetjes Gerard en Jodi
 

Plannen inmiddels bijgesteld: we gaan zo de 'Valley of the five lakes' lopen en vervolgens richting Mt. Robson.

Reacties

Yvonne 08-09-2022 20:58 {{button-66214}}

Ik vind de woordspeling wel grappig. Honeymoon Lake. Jullie zitten al in die sfeer.

Addy 08-09-2022 21:22 {{button-66216}}

Een goede training ……. Beklim Mt Robson (die is best heeeeel hoog)
Mooie trip hoor!

Hester 09-09-2022 09:23 {{button-66233}}

Toeval bestaat niet 😉
Wat een prachtig land met zoveel water, op naar de volgende "geïmproviseerde" camping. Ben benieuwd hoe die dan heet. Als jullie dit lezen is dat plekje vast al gevonden, tenminste dat hoop ik voor jullie.

Jantiene brom 09-09-2022 13:39 {{button-66238}}

Wat overweldigend allemaal!!

Sandra en Jola 09-09-2022 15:19 {{button-66239}}

Wat een pech met alle volle campings, maar gelukkig zitten jullie in een super mooie omgeving dus vast geen straf om rond te touren naar de volgende locatie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan