Glacier - Revelstoke - Fintry - Okanagan

Door Familie van Tetering - 18-07-2022 07:34

Glacier National park:

De reis van Golden naar Glacier is een mooie route tussen groene bergen met mooie witte punten, onderaan de berg veel water wat een mooi effect geeft omdat je dan denkt dat de bergen uit het water groeien. Bij aankomst op Illecillewaet Campground snel opzoek naar een plekje omdat we deze nog niet hadden geboekt. Gelukkig was er een mooie plekje onder de bomen en vlakbij een rivier (smelt water van de bergen). Isaac en Rifka vonden het een leuke camping omdat er allemaal kleine stroompjes van water zijn met kleine bruggetjes.

Bij terugkomst hebben we lekkere hapjes op de picknicktafel gezet samen met een knisperend vuurtje en een lokaal biertje & cider. Na het eten hebben de kids geprobeerd naar een verhaal te luisteren van de ranger. Dit vonden ze best interessant. Nadat hij klaar was wilde ze de ranger bedanken en hebben hem een twix koekje gegeven. Hij was er ontzettend blij mee want hij had net honger gekregen van het verhaal.

Later nog een stel ontmoet die al vier weken met de hele familie door Canada aan het reizen waren. Ze waren nu nog met z’n tweeën over en vertrokken over twee dagen weer richting Nederland. Als we wilden mochten we de volgende dag nog even shoppen omdat ze anders alles weg moesten gooien inclusief de buiten kookplaat. Nogmaals bedankt voor alle groceries en de buiten kookplaat.

De volgende ochtend hebben we drie wandelingen gedaan. De eerste was Bears creek falls, dit is een korte wandeling maar wel met een hoogte verschil van 95 meter. Je kwam uit bij een waterval waarbij je flink nat wordt. Bij de Brook Loop, loop je een ronde waar je twee keer van boven naar beneden moet. In deze wandeling wordt uitgelegd over de aanleg van het spoor in 1885. Isaac vond het vooral interessant wat er op de bordjes stond uitgelegd. De laatste wandeling van de dag was Rock Garden. Hierin wandel je over rotsen. Het klimmen en klauteren was erg leuk.

Revelstoke:

Aangekomen in Revelstoke op de camping (Williamson Lake Campground) grensden we aan een speeltuin met daarachter een meer waar je in kon zwemmen. Hier hebben de kids zich goed vermaakt. Wij hebben samen de was gedaan zodat we weer frisse kleertjes hadden voor de aankomende tijd.

Nadat de kids lekker hadden gezwommen, hun laten douchen met onze buitendouche :). Erg handig. Daarna eten bereidt op onze buiten kookplaat.

De volgende ochtend zijn we redelijk vroeg richting de gondel gegaan om daar mee naar boven te gaan en vervolgens naar beneden te roddelen. De kids vonden het super cool en wilde eigenlijk nog een keer, maar we moesten nog een flink stuk rijden en daarom vertrokken we richting Vernon.

Fintry Provincial Park (Vernon)

Bij Vernon aangekomen bij een super leuke natuurlijke camping. We stonden weer netjes bij een mooie grote speeltuin. Daarbij liepen marmotten rond. Erg grappige beesten, vooral hun staart maakt leuke bewegingen. We hebben daar samen in het meer (Okanagan Lake) gezwommen. Dit meer is super groot en heerlijk verfrissend. Na deze duik lekker gegeten (inclusief kampvuur). De kids na het eten nog lekker gespeeld en kennis gemaakt met Canadezen die roots hadden uit Nederland en België. Fam. van der veen :). Erg aardige mensen waar we een tijdje mee hebben gekletst. Zij wonen nearby Vancouver, en vonden onze reis amazing!

Daarna lekker gedoucht en geprobeerd de kids naar bed te krijgen, die vonden het zo leuk dat ze eigenlijk niet wilde slapen. De kids de volgende morgen voor hun doen laat op. In het warme zonnetje ontbeten en daarna naar de waterval (Fintry Falls) gelopen die vlakbij de camping zat. Dit keer een wandeling met heel veel trappen naar boven. Een goede ochtend gymnastiek.

Okanagan Lake North Provincial Park (Kelowna)

Na de ochtendgymastiek door gereden naar de volgende camping. Deze camping ligt aan het zelfde meer alleen dan een uurtje verder. Het is een waanzinnig groot meer waar veel mensen verkoeling zoeken en met watersport bezig zijn. Halverwege de reis wilden de kids nog even over de brug naar Kelowna. Dit hebben we voor de fun gedaan en zijn daarna door gereden naar de wijn / fruit streek.

We zijn eerst naar Summerland gereden om daar eerst een lekker vers ijsje te eten en te kijken voor een lekkere rose bubbel. Daarna door naar een zandstrand en spetterparadijs voor de kids. Hier onze verkoeling kunnen vinden. Daarna doorgereden naar de camping waar we die nacht gingen slapen. (Okanagan Lake North Provincial Park). Na heerlijk stukje vlees te hebben gegeten een zwoele nacht tegemoet. De volgende ochtend naar Manning Park voor twee nachten.

 

Reacties

Wim en ina 18-07-2022 09:14 {{button-64058}}

Wat een geweldige natuur wij vinden het geweldig om dat te zien geniet er maar van. Groetjes

Helma 18-07-2022 09:38 {{button-64061}}

Wat een mooie natuur is het toch en wat fijn dat de kinderen er ook zo van genieten. Dit vergeten ze nooit meer.
En leuk om jullie avonturen zo te volgen. Geniet er maar van hoor want de tijd gaat snel.xxx

Tante Annie 18-07-2022 11:12 {{button-64070}}

Ooo wat zijn jullie heerlijk aan het genieten, en wat een mooie ervaringen doen jullie op, geweldig hoe de kids zich vermaken en alles in in zich opnemen, en zo heerlijk mee wandelen en klauteren, en wat is de schepping toch mooi,fijn dat we zo mee mogen genieten ,
Liefs 😘🍀⛰️💮🐇

Opa 18-07-2022 11:14 {{button-64071}}

Zo jullie hebben weer veel beleeft en gezien daar in de schitterende natuur van Canada en goed gesport mooi hoor om het zo mee te maken

Diana 18-07-2022 16:48 {{button-64085}}

Wat is de natuur toch mooi daar.
Leuk dat de kids overal aan mee kunnen doen. Lekker genieten zo samen. Top

Joy 18-07-2022 20:19 {{button-64095}}

Jullie lopen heel wat mooie kilometers 👌

Priscilla 18-07-2022 22:22 {{button-64108}}

Wat een avontuur!! En wat een prachtige plekken😊

Irma 19-07-2022 13:30 {{button-64142}}

Genoten van jullie verhalen en foto’s tot nu toe!!!
Schitterend!!

Wietse 19-07-2022 17:10 {{button-64146}}

Ook hier aan het volgen vanuit Colombia. Mooie avonturen en herinneringen aan het maken!
Geniet ervan!

Sabine 24-07-2022 11:00 {{button-64440}}

Hieperdepiep hoeraaaaa 🥳Rifka van harte gefeliciteerd met je verjaardag 🎂wat een bijzondere dag vandaag in deze mooie setting waar je nu bent om dit te vieren samen met papa, mama en Isaac, eentje om nooit te vergeten 🥰geniet er samen van, wij denken aan jullie, veel liefs en een dikke knuf❤️💋

Roop 24-07-2022 12:32 {{button-64452}}

Heerlijk aant meegenieten..! Mooi, mooi en nog eens Mooi !! Geniet !!!

Michiel 27-07-2022 21:10 {{button-64652}}

Amazing!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan