Een waterig dagje.

Door Connie en Peter - 16-09-2019 06:51

14 september 2019

In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, blijft het vandaag heerlijk droog. We gaan om een uur of negen richting Bailey's Chutes. Dit is een plaats waar in de rivier je wanneer je geluk hebt, de zalmen omhoog ziet springen tijdens de zalmtrek. Helaas is de zalmtrek zo goed als voorbij en zijn er dus geen zalmen te zien. Wel een hele mooie stroomversnelling.

Heel veel water dat met enorm veel kracht naar beneden denderd. Hier volgen we een trail van 5 km door het bos. Een prachtig off the road pad met behoorlijk hoogteverschil. We hebben de trailschoenen van Lindy en Paul mee.

Dat scheelt heel veel. Na klein twee uur gaan we naar het volgende punt. Een prachtige waterval. De Helmcken Fall. Een waterval waarbij het water 137 meter naar beneden klettert. Hierna zijn we doorgegaan naar de Dawson falls. Deze waterval is niet hoog maar wel breed. Ze noemen deze ook wel de mini Niagara falls.

Prachtig om te zien. Hierna gingen we naar een uitkijktoren waarbij je over het gehele gebied kunt kijken. We hebben de camper beneden aan het pad neergezet. Ik zei zullen naar boven rijden maar Connie dacht dat we wel omhoog konden lopen. Het pad liep stevig omhoog. Na 500 meter maakte we nog grapjes over dat we misschien pas op de helft waren. We hadden geen idee. Het pad liep alleen maar omhoog en was wel pittig. Steeds weer een bocht en geen zicht op het eind. Uiteindelijk kwamen we na ruim 50 minuten lopen bij de uitkijktoren (die niet al te veel voorstelde) aan. We hadden ruim 3,5 km alleen maar omhoog gelopen. Eigenlijk hadden we het wel kunnen weten. Het is Canada. Daar is alles groot en ver. Na de toren te hebben beklommen, (3 meter hoog!) liepen we weer naar beneden in ruim 42 minuten. We zijn daarna doorgereden naar een volgende waterval. De Spahats falls. Ook deze was weer prachtig en totaal anders dan de vorige twee. Hierna waren we op en gingen nadat we even bij een supermarkt waren langsgeweest, terug naar de camping. Een prachtige dag met schitterende natuur. Morgen de laatste rit van boven de 300 kilometer naar Jasper in Alberta. Rond een uur of half elf ging het kaarsje uit. (Foto's volgen nog)

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan