Dag 20 - Yoho national park en Johnston Canyon

Door Marjan - 26-09-2019 02:26

 

De wekker hoeft niet gezet. Om 6 uur komt de eerste trein langs ratelen en toeteren. Daarna volgen er nog 3 en dat voor 7 uur. Bij de tourist informatie hadden ze wifi en lekkere banken. Prima vertoeven, mooi gebouw ook.

We gaan een klein stukje Yoho national park in. Stoppen eerst bij een aanatl treintunnels. De trein gaat spiraalgewijs binnen in de berg omhoog. Omdat de treinen lang zijn kun je de trein de bovenste tunnel uit zien komen terwijl het laatste stuk nog niet in de onderste tunnel is. Geen trein vandaag. Door naar Natural bridge - een rotsblok waar het water onderdoor stroomt. Hordes toeristen en moeilijk om een plaatje te maken. Wat wel een mooie foto opleverde was Joes met een aantal chinesen. Ze wilden eerst met de camera met telelens op de foto en toen met Joes want zijn baard (en volgens mij ook zijn camouflagepak) vonden ze heel spciaal. Toen we noorderlijker waren viel Joes niet op, iedereen liep in camouflage kleding. Hier bijna niemand dus hij krijgt vaak opmerkingen.

Door naar Emerald lake, geen parkeerplek te vinden. Snel uitgestapt en een foto gemaakt terwijl Joes een rondje reed. Door naar de volgende stop.

Takakaw falls. De weg ernaar toe is steil en heeft 2 haarspeldbochten waar je achteruit moet steken om de bocht te kunnen nemen. Weinig mensen bij deze mooie waterval. Het miezert.

We rijden weer terug richting Banff en komen aan de andere kant van de berg en hebben droog weer met af en toe een zonnetje. Het weer kan erg verschillen van plek naar plek.

Bij Johnston Canyon is een pad (deels vlonders) langs de rivier onderin de canyon aangelegd. In totaal lopen we 5 km  maar wel bult op en bult af. Mooi om naar boven te kijken en de begroeiing te zien. We eindigen aan de voet van een waterval.

In Banff zoeken we de camping op die bestaat uit 3 gedeeltes met in totaal 1100 plaatsen. We staan op een brede asfaltweg met in de lengte geparkeerde campers. We hebben stroom dus lekker de kachel aan. Ze hebben een groot douche gebouw dat ver lopen is dus we gaan er met de auto naartoe.

Reacties

Ina 26-09-2019 17:30 {{button-60731}}

Ik hoop dat jij Joes wel terug kunt vinden als hij zijn camouflagepak aan heeft 🌲🌲😀
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan