23 juli - dag 19; Lake Havasu - San Diego

Door Fam. Aerns - 24-07-2019 09:00

We waren vanmorgen benieuwd of het nog zo warm was.....in ieder geval scheen de zon niet. Maar het was inderdaad nog steeds warm. Na het ontbijt, rond 08.00 vertrokken we naar het gemeentehuis om de badge op te halen die Rijck gekregen had van de brandweer. En het was al rond de 35 graden. De dag moest nog beginnen.... Wij gingen in ieder geval naar San Diego en in de auto heb je er geen last van. Aircootje hè 👍😁. 

Vanuit Lake Havasu hebben wij de 95 South genomen naar Parker. Waarom ik de route beschrijf? Het is nl. een mooie route. Ja, wel door een woestijnlandschap, maar met glooiende wegen, recht toe recht aan, maar het had wat avontuurlijks. Anders kan ik het niet uitleggen. Ik heb genoten van de rit, ondanks de duur ervan, 5,5 uur. 

 In Parker heb je de Parker dam. Waardoor het kunstmatige meer Lake Havasu aangelegd kon worden. Het water komt van de Colorado rivier die naar Californië stroomt. Heel veel mensen wonen langs dit/deze meer/rivier, of hebben er een vakantiehuis. Het levert mooie plaatjes op. Bij Parker staken we de rivier over en gingen de 62 op. Daar kom je langs de Rice shoe Fence. Echt een geweldig gezicht: allemaal opgehangen langs de kant van de weg. Tevens loopt er een spoorlijn langs die nog steeds gebruikt wordt. Maar in de berm van het spoor hebben mensen hun naam, of de naam van een geliefde er met stenen opgelegd (zie foto) En dat de hele weg lang! Net voor we de 177 South op gingen kwamen we langs de Rice Desert Sign Post. Een soort totempaal met allerlei plaatsen met de daarbij behorende afstanden. Via Desert Center de Interstate 10 op richting Palm Springs. Ik had gehoopt nog iets van Joshua Tree NP aan de mannen te kunnen laten zien, maar dat ging niet. Daarvan we te ver weg. Wel kwamen we langs Cactus City en toen door Palm Springs om uiteindelijk in San Diego aan te komen.

San Diego, wat kan ik ervan zeggen; een GEWELDIGE stad. Een stad waar ik zeer zeker zou kunnen wonen. Vriendelijke mensen, fijn klimaat, mooie omgeving, schoon en het heeft alles! Wij hebben gelijk een dagkaart voor het openbaar vervoer gekocht en zijn begonnen in Gaslamp Quarter, East Village, wat gegeten, door Downtown naar Seaport Village en van daar uit langs het water naar het station Little Italy (wat ook heel leuk moet zijn...) Het mooie van San Diego is, dat de vliegtuigen zeer laag boven de stad vliegen om te landen. Dat is echt een fantastischgezicht. 

Onze eerste dag San Diego is er 1 om in een lijstje te doen. We verheugen ons op morgen. Welterusten allemaal 😴

 

PS Janke, wij gaan nog niet naar huis. Nog lange niet, nog lange niet....Overmorgn beginnen we aan ons avontuur in New York ☺️😉

Reacties

Janke 25-07-2019 10:40 {{button-58761}}

Oeps verkeerd gedacht 😉 Nog heel veel plezier!!!!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan