20 juli - dag 16 Page - Grand Canyon

Door Fam. Aerns - 21-07-2019 06:35

Wat Eed en ik, tijdens onze vorige reis naar Zuidwest Amerika niet hebben kunnen doen, was de Antilope Canyon. Te weinig tijd, toen. Tijdens het voorbereiden van deze reis hebben we gelijk gezegd: dat gaan we nu wel meemaken. Het fantastische natuurverschijnsel en geliefd bij menig fotograaf. Bestaande uit de Upper en Lower Canyon, zgn 'slot canyons' die door water en modder worden uitgesleten (met dank aan Wikipedia, want zelf had ik het niet beter kunnen formuleren 😁). Tot op heden hebben ze nog geen overstroming gehad. Meestal komt dat onverwacht. Vorig jaar waren er 4. Een paar jaar geleden zijn er bij 1 overstroming 11 doden gevallen. Het water/modder kolkt dan door de canyon. De canyons hebben verschillen openingen aan de bovenkant, waar door licht naar binnen valt. En op sommige momenten van de dag, krijg je daardoor een mooi lichtschouwspel. Wij hadden geluk. Iets na 11.00 uur liepen wij met ons groepje door de canyons terug naar de auto. Bij 1 van de openingen kwam het licht recht naar beneden...iedereen in extase....camera's klaar en.....fotograferen maar!!! Dat pikten we toch mooi weer even mee.

Daarna ging onze reis weer verder naar de Grand Canyon. Via Cameron en de highway 64 kwamen we eerst door Kaibab National Forest en vervolgens in Grand Canyon NP. Diverse mogelijkheden worden gegeven om foto's te maken op de zgn Desert View Drive, waaronder Desert view (onze eerste stop en is ook de eerste stop naadat je het NP binnengekomen bent), Navajo Point, Moran Point, Grandview Point, Duck on a Rock Viewpoint, Yaki Point, Pipe Creek Vista. Dan zijn er nog een aantal viewpoints in Grand Canyon Village en een aantal trails die je kunt lopen. Wellicht dat we morgen gaan kijken bij Grand Canyon Village, maar eerst de helikoptervlucht. Netjes herbevestigd, dus wij zijn ready for take off....

We verblijven voor 2 nachten in het BW Squire Inn, een hotel met alles erop en eraan. Nee, nee, wij klagen nog steeds niet. Wij genieten!!! Vanavond ook nog een aantal elken gezien. Dat is natuur ten top! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan