Maandag 15 juli – Yellowstone – Grand Teton

Door Christel Nieuwenstein - 19-07-2019 23:39

Maandag 15 juli – Yellowstone – Grand Teton

Onze laatste dag in het Yellowstone NP. We verlieten de camping op weg naar geiserland. Eerst naar Grand Prismatic Spring (enorme geiser, blauw van binnen met oranje eromheen) en diverse kleine geisers die erop leken. Vervolgens naar het Upper Geyser Basin en tenslotte naar Old Faithful. Deze geiser spuit om de zoveel tijd (90 minuten?) enorm hoog. Joyce vond hem niet zo betrouwbaar, want hij spoot 10 minuten te laat.

Na het schouwspel van Old Faithful besloten we het Yellowstone NP te verlaten en richting Grand Teton te rijden.

In Grand Teton zag je de enorme bergketen Tetons, waarvan de hoogste top op 4.197 meter ligt. Wij reden zelf op ca. 2.000 meter. Het uitzicht vanaf het meer op de met sneeuw bedekte bergen was schitterend. Ook in Grand Teton zijn bizons. We zagen hele kuddes. Ondanks dat we deze beesten al diverse keren in het Yellowstone hadden gezien, stopten we om ze te fotograferen en via de verrekijker te bewonderen.

In Jackson was het heel toeristisch en heel druk. Een parkeerplaats of camping was niet te vinden. Dat was wel jammer, want we hadden hier nog graag even rondgewandeld.

De KOA camping na Jackson had helaas geen vrije plaatsen meer, dus moesten we doorrijden.

Bij Hoback zagen we een bordje aan de weg met camping. Het was een kleine camping met ruime plaatsen, veel groen voor maar 15 dollar. Er was dan ook geen elektra, water en dump, maar wel een uitstekende barbecue, waar we dus gebruik van maakten. Wij vonden het een schitterend plekje. We moesten wel uitkijken voor de eventueel aanwezige eland. Deze woonde namelijk samen met zijn jong in onze achtertuin. We hebben de eland niet ontmoet. Achteraf was ik wel blij dat de KOA vol was. Dit plekje was bijzonder leuk.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan