Vrijdag 12 juli – Cody

Door Christel Nieuwenstein - 19-07-2019 23:31

Vrijdag 12 juli – Cody

We verlieten Buffalo richting Sheridan en vervolgens door de Bighorn Mountains. De weg ging met haarspeldbochten snel naar boven. Daar hadden we een mooi uitzicht over de vallei. De Bighorn Mountains zijn begroeid met veel naaldbomen, de weiden stonden vol met gele en blauwe bloemen. Ook zag ik veel struikjes die op lavendel leken. Toen ik er een takje afbrak, rook het ook naar lavendel. Dit gedeelte van Amerika staat vol met die struikjes. Als dat echt lavendel is, dan is dat een mooi gezicht als dat in bloei staat.

We stopten even bij de Shell falls. Een grote waterval. Bij het bord stond dat je deze waterval kon vergelijken met wel 144 douches.

De weg ging verder, meer rotsen en kloven. Ik vond het wat op de Dolomieten lijken.

Rond 13.00 uur kwamen we aan in Cody, camping Ponderosa. Een klein plekje.

Na de lunch liepen we naar het centrum. Hans ging naar het Museum gebouw, met wel 5 thema’s (indianen, geweren, Buffalo Bill, Wilde Westen kunst en Yellowstone). Joyce en ik houden niet zo van musea en liepen door naar het stadje. Om 17.00 uur zouden we elkaar weer ontmoeten bij het Irma Hotel. Het stadje was niet zoveel bijzonders. Joyce en ik liepen eerst naar het Irma Hotel, beroemd om zijn bar. Joyce is echter nog geen 21, dus wij mochten niet in de bar iets drinken. Was niet zo erg, want wij vonden het nu niet bepaald een gezellige tent. We liepen iets verder de straat in en daar vonden wij een lunchroom waar wij een soda mango en ananas namen. Vervolgens nog even snuffelen in de souvenirs- en outdoorwinkels.

Hans ontmoetten we iets voor 17.00 bij het Irma hotel. Daar reserveerden we een stoel, want op straat zou een wild west voorstelling met veel schieten komen. Na een drankje op het terras verhuisden we naar de stoelen. Het werd al behoorlijk druk. Dat zou een spektakel worden.  Dat viel dus echt tegen. De show kon voor ons niet snel genoeg voorbij zijn. Na afloop liepen we naar de camper om ons om te kleden voor de rodeo. Ze adviseerden ons namelijk om een vest aan te trekken. Gekleed in lange broek en vest dus richting de bus die ons naar de rodeo bracht.

Omdat we nog niet gegeten hadden, namen we hier een hotdog/braadworst met broodje en liepen richting de tribunes. De show begon. Deze werd aan elkaar gepraat door een presentator en een clown met passende muziek. Dit was dus wel een heel spektakel. We zagen kalfjes rijden, wild paard rijden (zonder en met zadel), vangen van kalfjes met lasso’s, tonnen rijden (vooral meisjes, sommigen van 11, 13 jaar) en tot slot stier rijden. Het hele spektakel duurde wel 2 uur. Heel even dacht ik dat de show niet door zou gaan, want het begon ontzettend hard te waaien, te regenen en te onweren. Wij zaten overdekt en werden niet nat, maar de ruiters waren doorweekt.

Het tonnen rijden vonden wij toch het leukst. Wat reden die meiden hard. Schitterend gewoon.

Na afloop werden we weer met de bus bij de camping afgezet. Na nog  een fastfood hap bij de buurman gehaald en opgegeten te hebben, kropen we in bed.

Reacties

Dini Heutink 31-07-2019 22:21 {{button-59131}}

Dit was zo te lezen;
een hele gezellige, afwisselende dag.
Na afloop, of tussendoor broodje braadworst, dat gaar er in. Zou opa karel ook wel willen.

Groet van ons 2 en .
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan